Gayretli: ''Öğrencilerimiz dünyaya renk katacak''

Gayretli: ''Öğrencilerimiz dünyaya renk katacak''
Güncelleme:

İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli, mezun olan öğrencilerinin Türkiye’ye ve dünyaya renk katacağını söyledi.

Mezun olan öğrencilerinin Türkiye’ye ve dünyaya renk katacağını söyleyen İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli, ‘’ Özellikle 4 yıllık mezunlarımız çok önemli çalışmalar yaptılar. Öğrencilik yıllarındaki proje çalışmalarıyla Türkiye’ye patent, sanayiye değer kazandırdılar. Araba üreterek, robot çalışmaları yaparak, 3 boyutlu tomografi makinesi üreterek kendilerini geliştirdiler ve farkındalık oluşturdular. Umarım bundan sonra yaptıkları çalışmalarla Türkiye’ye değer kazandırırlar’’ diye konuştu.

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden mezun olan öğrencilerin kolaylıkla iş bulabildiklerini ve iş bulma konusunda üniversite olarak kendilerinin de çalışmalar yaptıklarını söyleyen İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli, mezun olan öğrencilerin Mezunlar Derneği aracılığı ile üniversiteyle bağlarının devam ettiğini söyledi.

Gelişim’de Mabel Matiz konseri ile mezuniyet coşkusu!

İstanbul Gelişim Üniversitesi mezuniyet töreni Mabel Matiz konseri ve sürpriz evlenme teklifiyle renklendi. 2014-2015 Eğitim Öğretim yılının sonuna gelinmesiyle İstanbul Gelişim Üniversitesi, öğrencilerine renkli bir mezuniyet töreni hazırladı. Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde düzenlenen ve sürpriz bir evlenme teklifine sahne olan törende, öğrencilerin mezuniyet coşkusunu Mabel Matiz konseriyle birleşti. Törende açılış konuşmalarını İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli ve İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhan Aykaç yaptı.

Abdulkadir Gayretli: ‘’Hedefimiz Türkiye’de ilk 10, dünyada ilk 500 okul arasında yer alabilmek’’

Klasik bir eğitim anlayışı yerine Türkiye’ye yön verecek, kaliteli ve sadece Türkiye’yi değil dünyayı yönlendirecek insanlar yetiştirmek üzerine kurulu bir eğitim anlayışını benimsediklerini belirten Gayretli, ‘’ Üniversite olarak, Türkiye’de ilk 10 okul arasına, 10 sene içerisinde de dünya çapında ilk 500 üniversite arasına girmek ve bu alanda Türkiye’nin adını dünyaya duyurmak istiyoruz’’ dedi Türkiye’nin patent sayısının az olması ile ilgili bütün üniversitelerin çalışmalar yapması gerektiğine de değinen Gayretli,’’Bu konuda yaptığı çalışmalarla YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, devlet üniversitelerinin hantallaşmış yapısını değiştirdi ve vakıf üniversitelerine belli bir standart kazandırarak proje ve patent konularında yoğunlaşmalarını sağladı’’ diye konuştu.

Mezuniyetle ilgili düşüncelerini dile getiren İstanbul Gelişim Üniversitesi Sivil Hava ve Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü mezunu Sadık Ateş kendisinin ve tüm arkadaşlarının çok heyecanlı olduğunu söyledi.  Çok güzel bir ortamda mezuniyetlerini yaşadıklarını belirten Ateş, ‘’ Hepimiz çok heyecanlıyız, mezuniyetin üzücü tarafı ise arkadaşlarımdan ayrılacak olmam. İş hayatında başarılı olabilmek için bu bölümü ve bu okulu seçtim’’ dedi. Mezuniyetle ilgili hem heyecanlı hem de hüzünlü olduğunu ve artık tamamen iş hayatına atılacaklarını söyleyen Çocuk Gelişimi Bölümü mezunu Meltem Aslan ise, ‘’ Arkadaşlarımdan ayrılacak olmak üzücü ancak mezun olduğumdan dolayı sevinçliyim’’ dedi.