4. Basın Özgülüğü Ödülü bu yıl Can Dündar'a verilecek

4. Basın Özgülüğü Ödülü bu yıl Can Dündar'a verilecek
Güncelleme:

Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) tarafından düzenlenen 4. Basın Özgülüğü Ödülü, 10 Ekim 2015 Cumartesi günü törenle Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a verilecek.

Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’ndeki ücretsiz etkinlik, saat 20.00’de başlayacak. Tören için saat 19.15’te belediye önünden, 19.30’da Karşıyaka İskele önünden otobüs kaldırılacak. Soğuk Heykel Atölyesi sanatçıları da törende bir gösteri yapacak.
'BASINA UYGULANAN BASKILARIN ARTIK DURDURULMASINI DİLİYORUZ'

Gazeteciliğin, toplumu aydınlatmaya yönelik kutsal bir meslek olduğunu söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Her zaman basın ve ifade özgürlüğünü önemseyen bir tutum içinde olduk. Bir toplumun aydınlanma sürecinde, basının ve ifade özgürlüğünün önemini hiç unutmadık. Gazetecinin görevi, halka gerçekleri duyurmaktır. Can Dündar da bu temel görevi yerine getirmeye çalışan, önemli bir gazeteci ve yazar. Amacı doğru bilgi aktarmak olan kalemler özgür olmalı ve susmamalı. Türkiye’de basına uygulanan baskıların artık durdurulmasını diliyoruz.” dedi.

'OTOSANSÜR TEHLİKESİ'

Türkiye’de basın özgürlüğünden bahsetmenin mümkün olmadığını söyleyen İGC Başkanı Misket Dikmen ise, “Halkın bilgi edinme, haber alma özgürlüğünün önünde ülkemizde engeller var. Gazeteciler hiçbir baskıya maruz kalmıyorlarsa, düşüncelerini, bilgilerini özgürce paylaşabiliyorsa basın özgürlüğünden ve demokrasiden söz edilebilir. Ülkemizde artan baskılar, cezalar, sendikal haklara ilişkin sorunlar, medya kuruluşlarına sansür ve yasaklamalar var. En tehlikelisi, otosansürün yaygınlaşması konusunda mesleğimiz çok ciddi sorunlarla karşı karşıya. Basın Özgürlüğü Ödülü’nün Can Dündar’a verilmesi çok anlamlı.” diye konuştu.

'GURUR DUYDUM'

Basın Özgürlüğü Ödülü’nün kendisine verilmesinden son derece mutluluk duyduğunu belirten Dündar da, “Benim için oldukça anlamlı bir ödül. Gurur duydum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Basın Özgürlüğü Ödülü, 2012 yılında yazdıklarından dolayı yolu cezaevinden geçen gazeteciler adına Nedim Şener’e, 2013 yılında düşüncelerinden dolayı işsiz kalan gazeteciler adına Ayşenur Arslan’a ve 2014 yılında Soner Yalçın’a verilmişti.