73 sayfalık rapor geldi

73 sayfalık rapor geldi
Güncelleme:

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, \"Twitter üzerinden Sümeyye Erdoğan'a suikast planı\" iddiaları üzerine Twitter'a başvurdu. Oran, Twitter'dan bugüne kadar yaptığı tüm doğrudan mesajlaşmaların kendisine gönderilmesini istedi.

Oran, bu 73 sayfalık bilgiyi bugün basınla paylaştı. Ve Twitter'ın gönderdiği bu 73 sayfa içinde "Fuatavni" adlı karakterle herhangi bir mesajlaşmasının bulunmadığını düzenlediği bir basın toplantısıyla kamuoyuna açıkladı.

Bazı gazetelerde, Umut Oran'ın Twitter üzerinden doğrudan mesajlaşma yolu ile "Fuatavni" adlı karakterle birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a suikast planladıklarına ilişkin haberler yer almıştı. Haberler üzerine savcılık soruşturma açmıştı.

Umut Oran basın toplantısında şöyle konuştu:

Malumun ilanı

Türkiye çok acayip bir ülke oldu ve bugün sizi malumun ilanını duyurmak için bu saatte rahatsız ediyorum. Biliyorsunuz 17 Şubat’ta Ethem Sancak’ın sahibi olduğu Akşam, Star ve Güneş gazetelerinde benim ve partim CHP hakkında çirkin asılsız ahlaksız, çamur at izi kalsın mantığıyla hazırlanmış bir karalama kampanyası başladı. Size hakaret olmasın diye Bunlara gazete, çıkan çamura da haber demiyorum beni mazur görün.

Twitter’den gelen rapor elimde

Bu pislik çamur yayınlar üzerine hemen twitter’ın merkezine başvurarak bana direk mesajlarımın (DM) tamamını gönderin bu ahlaksızlığı yapanların suratına çarpayım dedim.  İşte twitter’in merkezinden gelen resmi yanıt elimde burada:

73 sayfalık yanıtta tek satır dahi Fuat Avni yok

Twitter’dan bana gönderilen yanıtta 4 yıldır @UmutOranCHP adresiyle üyesi olduğum bu hesabımdan yaptığım tüm yazışmalar elimde. Toplam 73 sayfa ve içerisinde malum sanal şahsiyetle ve türevleriyle tek bir satır dahi yazışma yok, olamaz da. Çünkü twitter hepinizin bildiği bir gerçeği yine bildirdi: Birbirini takip etmeyen hesaplar birbirlerine direk mesaj gönderemezler. Bu dosyanın tamamını gereğini yapması için avukatıma teslim ettim. Savcının açtığı soruşturmada tek bir kanıt dahi bulamayacağından adım gibi eminim. Onlar avukatımla gereğini yaparlar.

Siz gazeteci, işadamı değil, hukuk düzeninin, toplumun düşmanısınız

Şimdi benim bu kepazelikleri, gazete denilen bu paçavralarda yazanlara en ağır lafları söylemem gerekiyor. Siz insan değilsiniz siz işadamı değilsiniz siz gazeteci değilsiniz, siz suç örgütüsünüz, çetesiniz, kumpasçısınız, psikolojik harekatçısınız, tetikçisiniz. Ve SİZ, parlamenter demokratik hukuk düzeninin düşmanısınız, aslında siz halk düşmanısınız.

Suçluyorum, Dreyfus’u anlıyorum

Bu yayınların tamamının gerçek dışı ve alçakça olduğunu biliyorduk, şimdi resmi olarak da ilan ediyorum. Adım Zola değil ama ben de bu kumpasçıları suçluyorum ve bugün Dreyfus’u çok daha iyi anlıyorum!

Baltayı taşa vurdunuz, CHP o eli kırar!

Değerli basın mensupları, son 7-8 yılda yaşananlara bakın, aynı kumpası, karalamayı TSK’ya da yaptılar, gazetecilere meslektaşlarınıza yaptılar, yurtseverlere, aydınlara, akademisyenlere, ülkesini sevenlere yaptılar. Anlaşılan sıra artık doğrudan CHP’ye geldi! Ama kusura bakmayın baltayı taşa vurdunuz, siz CHP’ye dil uzatamazsınız el uzatamazsınız. CHP kimseye benzemez, bize uzanan bu kirli eli kırmasını çok iyi biliriz! Aklınızı başınızı alın haddinizi bilin, ahlaklı siyaset yapın!

Yurttaşlara, CHP’lilere “Ethem Sancak’ı ve ticari faaliyetlerini dışlayın” çağrısı

Buradan yurttaşlarıma ve CHP’lilere seslenmek istiyorum: Bu çirkin, akıl almaz saldırı yalnızca ceza hukukunun, tazminat hukukunun, basın meslek ilkelerinin konusu değildir. O mecralarda gereken adımlar atıldı ve atılmaya devam ediliyor, takipçisiyiz. Ancak bu olayın bir de toplumsal boyutu, sosyal sorumluluk boyutu var. Demokratik hukuk devletine karşı oluşan bu suç örgütünün medya tetikçisi Ethem Sancak ve kara propaganda organlarına, ticari faaliyetlerine de tepki gösterilmesi, kınanması, toplumdan dışlanması gerekmektedir.

Sorularım, yetim hakkını takibim birilerini rahatsız etmiş

Ben bir milletvekiliyim anayasal düzen içerisinde yapmış olduğum parlamenter faaliyetlerimden dolayı birilerini rahatsız etmiş olabilirim. Bu milletin bir vekili olarak nerede bir yolsuzluk varsa nerede doğmamış yetimin hakkı yeniliyorsa bu konuları TBMM gündemine taşımak, sorgulamak ve denetlemek benim görevimdir. Bunları da milletvekilinin elindeki en büyük denetim aracı olan soru önergesi konusu yapmak benim görevim. Görevimi hakkıyla yerine getirdiğime inanıyorum bundan sonra da aynı şekilde bu sorumluklarımı ve görevimi aynı şekilde yerine getireceğim.