AA’nın görüntüleri hükümeti kızdırdı

AA’nın görüntüleri hükümeti kızdırdı
Güncelleme:

Anadolu Ajansının, 15 Temmuz Darbe Girişimi’ sonrası servis ettiği görüntüler, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'u kızdırdı.

AA'nın, Orgeneral Akın Öztürk başta olmak üzere, girişimde yer alan askerlerin Emniyet'teki sorgularının ardından çekilmiş yaralı haldeki görüntüleri soruşturma konusu oldu.

Kurtulmuş'un, bu görüntülerin AİHM'de Türkiye'nin başını ağrıtabileceği endişesiyle, AA'dan savunma istediği bildirildi.

Anadolu Ajansı’nın darbe girişiminden hemen sonra servis ettiği görüntülerde Akın Öztürk ve diğer subayların kelepçelendiği görülüyor. Akın Öztürk’ün sağ kulağının sargıya alındığı, vücudunun ve yüzünün çeşitli yerlerinde yara ve darp izlerinin olduğu görüntülere yansıyor. Uluslararası Af Örgütü de bu görüntüleri “işkence ve kötü muamele” olarak değerlendirmişti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise bu konuda, “Akın Öztürk’ün helikopteri vuruluyor. Yukarıdan inişe zorlanıyor, atış yapılıyor. O zaman iniş sırasında bir yaralanma. Yüzündeki ve kulağındaki darbeler bu olayla alakalı” açıklamasını yapmıştı.

SÖZCÜ