ABD’li vekiller, Hidayet Karaca ile görüştürülmedi

ABD’li vekiller, Hidayet Karaca ile görüştürülmedi
Güncelleme:

ABD’li vekiller, Hidayet Karaca ile görüştürülmedi

ABD’li vekiller, Hidayet Karaca ile görüştürülmedi

ABD'nin New York Eyaleti'nde üç milletvekili, medyayı hedef alan operasyon kapsamında Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve tutuklu polisleri ziyaret etmek istedi. Ancak cezaevi yönetimi, ABD'li vekillerin talebine olumsuz cevap verdi.


New York'lu vekiller Joseph S.Saladino, Joseph C.Borelli ve Vincent M. Ignizio Hidayet Karaca ve tutuklu polislerle görüşmek üzere İstanbul'a geldi. Karaca ve polislerin tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'ne giden vekiller, cezaevi yönetiminin ret cevabı ile karşılaştı. Cezaevi dışında konuya ilişkin açıklama yapan vekiller, ABD'deki Türklerin ve ABD halkının Türkiye'de basın mensuplarının neden tutuklu olduğunu öğrenmek istediklerini söyledi. Demokrasinin iki ülkenin ilişkileri açısından çok önemli olduğuna vurgu yapan vekiller, görüşme izni alamadıkları için üzgün olduklarını kaydetti.

Joseph S.Saladino, "Bugün buradayız, çünkü New York eyaleti Amerika'daki en yoğun Türk nüfusunun yaşadığı eyalet. Gelme nedenimiz, Hidayet Karaca'nın neden tutuklu olduğunu anlamaya yönelik ve bunu gidip New York'taki meslektaşlarımızla paylaşmaktı. Ama maalesef kendisini görmemiz mümkün olamayacak. Keşke kendisi çıkıp bizimle burada görüşebilseydi." diye konuştu.

Joseph C.Borelli ise "Türkiye ile ABD arasındaki dostluk çok uzun süreli bir dostluk. Bu aramızdaki dostluğun gelişmesini ümit ediyoruz. Ülkelerimizdeki demokrasinin gelişmesini aynı zamanda ümit ediyoruz. Bizim toplumumuzun bir parçası olan bir insanın cinayetini çözen polis memuruna teşekkür etmek için buraya geldim. Ertan Erçıktı Beyefendiyi. Sarai Sierra cinayeti. Burada Türk insanına da teşekkür ediyorum ve tekrar gelmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Vincent M. Ignizio de şunları söyledi: "Türkiye ve New York halkı için burada bulunuyorum. Dostluğumuzun daha uzun yıllar sürmesini ümit ediyorum. ABD ve Türkiye arasındaki dostluk çok önemli. New York'taki Türkler ve New York halkı Türkiye'de basın mensuplarının tutuklu olduğunu bilmek istiyor. Biz ABD'li iş adamları ile Türk iş adamları arasında daha fazla ticaret istiyoruz. Daha fazla turizm istiyoruz. New York'taki Türkler için ve Türkiye için çok önemli. Türkiye'yi güvenli bir demokrasi olarak görmek istiyoruz. Bu ziyaretimiz de o yönde atılmış bir adımdır."

(CİHAN)