Abdullah Gül, Davutoğlu’nu yalanladı AA görmezden geldi

Abdullah Gül, Davutoğlu’nu yalanladı AA görmezden geldi
Güncelleme:

Abdullah Gül, Davutoğlu’nu yalanladı AA görmezden geldi

AA Gül’ün Davutoğlu’nu Yalanlamasını Görmedi...
Abdullah Gül, Davutoğlu’nu yalanladı AA görmezden geldi

Başbakan Ahmet Davutoğlu Fethullah Gülen ile görüşmesi öncesinde o dönem Cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül'ün izninin alındığını söylemişti. Gazeteciler Azerbaycan’dan dönen Abdullah Gül’e bu konuyu sordu. Atatürk Havalimanı’nda DHA ve AA muhabirleri vardı.

Gül, "Bir yanlışlık var. Ben görüşmeyi sonradan öğrendim"dedi.

Doğan Haber Ajansı Gül’ün Azerbaycan temasları hakkında konuşmasını ve Davutoğlu’nun açıklamalarını yalanlayan röportajı hem yazılı hem de görüntülü olarak abonelerine servis etti.

Ancak Devletin Ajansı AA, Gül’ün sadece Azerbaycan temaslarıyla ilgili olan bölümünü servis etti. Aynı yerde hem DHA hem AA mikrofonu olmasına rağmen Gül’ün Davutoğlu’nun açıklamalarını yalanladığı konuşması ne yazılı ne de görüntülü olarak abonelerine servis etmedi. Yani AA 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün açıklamalarına sansür uyguladı


İşte DHA’nın ve AA servis ettiği haber metinleri


ABDULLAH GÜL “BEN SONRADAN ÖĞRENMİŞTİM”

DHA İSTANBUL - ABDULLAH GÜL BEN SONRADAN ÖĞRENMİŞTİM

İstanbul DHA 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanı olduğu dönemde, 2013 yılında Fethullah Gülen ile görüşmesini sonradan öğrendiğini açıkladı.

Azerbaycan'da düzenlenen 3. Küresel Açık Toplumlar Forumu'na katılan Abdullah Gül, Türkiye'ye döndü.

Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, ?Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bir açıklaması oldu. 2013 senesinde Fethullah Gülen'i ziyaret ettiğini ve bu konuda da sizin izniniz ve görüşünüzün alındığını söyledi. Buna ilişkin neler söyleyebilirsiniz sorusu üzerine, ?Benimle ilgili kısmında bir yanlışlık var. Ben sonradan öğrenmiştim yanıtını verdi.

Azerbaycan gezisi hakkında da bilgi veren Abdullah Gül, ?Bakü'de bir uluslararası konferansta konuşma yaptım. Ayrıca Azerbaycan Diplomasi Akademisi'nde de yine bir konuşma yapıp, orada bir fahri doktora verdiler. Ayrıca bazı temaslarda bulundum dedi.


"Cumhurbaşkanı Gül, yurda döndü - İSTANBUL

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün gelişi - 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün açıklamaları

İSTANBUL (AA) - 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Üçüncü Küresel Açık Toplumlar Forumu'na katılmak ve bazı temaslarda bulunmak için gittiği Azerbaycan'ın başkenti Bakü'den tarifeli uçakla yurda döndü....." POSTMEDYA.COM