Acun'dan Ütopya bir proje

Acun'dan Ütopya bir proje
Güncelleme:

Acun Ilıcalı, Hollanda'da yayınlanan Ütopya formatını satın alarak Türkiye'de ilk kez bu tarz bir yarışmayı izleyiciyle buluşturacak.

Daha önce John de Mols şirketi tarafından yapılan açıklamada; Hollanda'da izleyiciler tarafından yoğun ilgi gören Reality Show Utopia'nın formatının Acun Ilıcalı tarafından satın alındığı belirtilmişti.


TÜRKİYE'YE GELİYOR

Dünyanın konuştuğu yarışma programı olan 'Ütopya' yeni sezonda Türk televizyon ekranlarındaki yerini alacak. TV8'in yeni sezonunda ekrana gelecek olan yarışma programında 15 yarışmacı kendi dünyalarını oluşturacak.

ÜTOPYA PROGRAMI NEDİR

Ütopya (Utopia) hem televizyon ekranlarından hem de internet üzerinden izlenebilen, 360 video sayesinde izleyicilerin istedikleri bölümü izleyebildikleri bir sosyal deney programı. Yarışma programında 15 kişi bir yıl boyunca gerçek dünyadan kopartılarak kendi başlarına bırakılıyorlar ve yeni bir sosyal düzen kurmaları isteniyor.

ISSIZ BİR ARAZİDE 10 AY

15 yarışmacının 100'ü aşkın kameranın bulunduğu ıssız bir arazide 10 ay boyunca yaşamlarını sürdüreceği Ütopya'da her yarışmacı kendisine verilen imkanlarla kendi yaşam alanlarını oluşturacak. Ütopya'da yarışmacılara 2 inek 25 koyun ve kişisel araç gereçler verilecek.

KAMERAMAN BİLE OLMAYACAK

Kameramanların dahi yer almayacağı arazide yarışmacılar 10 ay boyunca hayatlarını sürdürecekler. TV8'de yayınlanacak olan Ütopya'yı internet üzerinden 7 gün 24 saat izlemek de mümkün olacak. Ütopya'da yarışmacıların dış dünya ile tek bağlantılarını telefon ile sağlayacak.

HER AY 1 YARIŞMACI ELENECEK

Her ay bir yarışmacının eleneceği Ütopya'ya yarışma devam ederken yeni yarışmacılar katılabilecek.

KURAL YOK

Ekranların en yeni yarışma programı Ütopya'da alışılagelmiş kuralların hiçbiri olmayacak. Yarışmacılar hep birlikte ahır ile iç içe olan bir evde yaşayacak. Yarışmacıların gaz ihtiyaçları karşılanacak ama bu gazı ısınmada kullanmayacaklar. Elektiriğin ve suyun da bulunduğu arazide, yarışmacılar için özel banyo ve tuvalet bulunmayacak. Yarışmacılar birçok yarışmanın aksine doğal yaşamla tamamen iç içe olacaklar.

HOLLANDA'DA 1,6 MİLYON KİŞİ İZLEDİ

Ütopya, yayınlandığı ilk gece Hollanda'da büyük bir izlenme rekoruna imza atarak 1,6 milyon seyirci sayısına ulaştı.