Ahmet Altan tutuklandı

Ahmet Altan tutuklandı
Güncelleme:

Gazeteci-yazar Ahmet Altan, "darbeye teşebbüs ettiği" iddiası ve 'FETÖ üyeliği' suçlamasıyla tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderildi.

15 Temmuz darbe girişimi öncesi 'subliminal mesaj' vererek "darbeye iştirak ettikleri" iddiasıyla gözaltına alındığı soruşturma kapsamında 12 gün sonra çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği'nce serbest bırakılan gazeteci-yazar Ahmet Altan hakkında dün tekrar yakalama kararı çıkarılmıştı. Karara gerekçe olarak, bir dönem genel yayın yönetmenliğini yaptığı Taraf gazetesinin "FETÖ'nün amaçları doğrultusunda yayın yaptığı" iddiası ve Altan'ın da burada yöneticilik yapması gösterildi.

Polis ekibi, dün akşam saat 21.00 sularında T24'ün ofisine gelerek, Ahmet Altan'ın gazetede olup olmadığını sordu. Altan'ın burada olmadığı bilgisini alan polis, tutanak tutarak ofisten ayrıldı.

Darbe girişimi soruşturması kapsamında 10 Eylül'de gözaltına alınan Ahmet Altan ile kardeşi Prof. Mehmet Altan, 'darbeye teşebbüs etmek, FETÖ'ye yardım yataklık ve FETÖ'nün propagandasını yapmak' suçlamasıyla tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. 12 gün Terörle Mücadele Şubesi'nde ifade veren Altan kardeşlerden Ahmet Altan serbest bırakılırken, Mehmet Altan ise tutuklanmıştı.