Ahmet Davutoğlu'na ve İsrail'e sert sözler..

Ahmet Davutoğlu'na ve İsrail'e sert sözler..
Güncelleme:

Milli Gazete bugünkü manşetinde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Paris'te ABD Dışişleri Bakanı Jıhn Kerry ile yaptığı görüşmeyi sert bir dille eleştirdi.

Önce Gazze ders verdi, sonra Kudüs başta olmak üzere bütün Filistin sokağa dökülüp 3. İntifada sinyalini verince İsrail ve Kutsal Uluslararası Toplum (!) panikledi... Herşey İsrail’in aleyhine dönünce şimdi bütün dünya “ateşkes” istiyor…

İsrail önce tehditlerle başladı… Sonra da bombardımanlarla devam etti. Günler öncesinden insanlığı hiçe sayarak Gazze’de büyük bir katliama girişeceğini dünya aleme ilan etti adeta. Amerikası, İngiltiresi, Almanyası... Birleşmiş Milletleri… Ne kadar hamisi varsa kara harekatıyla başlatılan katliam girişimini “İsrail’in savunma hakkı” olarak ilan etti ve “Efendilerinin” arkasında saf tuttu.

3. İntifada Kendisini gösterince panik arttı...

İlk günlerde İsrail lehine psikolojik harbin öyle yöntemleri devreye sokuldu ki, Siyonist terör devleti sanki Gazze’yi yerle bir edecekmiş havası estirildi. Fakat Gazze destanlar yazdı. Bir taraftan roketlerle İsraillileri sığınaklara soktu, diğer taraftan onlarca İsrail askerini öldürmeyi başardı. İsrail, Gazze’de sivilleri katletmekten öte tek bir adım dahi atamadı. Başta Kudüs olmak üzere Filistin’in diğer bölgelerinde ise 3. İntifada kendisini gösterince hem İsrail’de, hem de hamisi devletlerde panik daha da arttı.İsrail’in evdeki hesabı Gazze’ye uymayıp da İsrail’in aleyhine dönünce “Kutsal Uluslararası Toplum”(!) ateşkes için durumdan vazife çıkardı. Konu Gazze olunca köşe bucak saklanan diplomatik zevat şimdi ateşkes için koşuşturuyor.

“Bacak bacak üstüne” attılar

Gazze’yi kurtardılar!

Venezuela ve Şili‘nin dahi yaptırımda bulunduğu İsrail’e karşı ne siyasi ne de ticari manada hiç bir yaptırımda bulunamayan Türkiye, katil ve terörist İsrail’i ateşkese ikna için “diplomasi” yürütüyor. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail’in Gazze katliamının sona erdirilmesi ve ateşkesin sağlanması için ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Paris’te bir araya geldi.

BD’nin Paris Büyükelçiliği’ndeki görüşme, konuşulanlardan ziyade “ikili”nin pozlarıyla dikkat çekti. Her iki Bakanın “bacak bacak üstüne atarak” verdiği pozlar, Gazze’deki dramı konuşmuyorlar da, “dost sohbeti” yapıyorlarmış gibi gözüktü.Gazze’deki şehit sayısı 1000’e yaklaşırken, ikilinin “samimi” halleri “insaf!” dedirtti.