Ahmet Hakan Coşkun'dan ilginç bağlantı !

Ahmet Hakan Coşkun'dan ilginç bağlantı !
Güncelleme:

Hürriyet yazarı Çoşkun, bugünkü köşesinde bayan Gül'ün son çıkışına değindi ve adeta ironi yaptı. Gül ile kim arasında tebessüm ettiren o bağlantıyı kurdu ?

 

Hayrünnisa Gül fırtınası

BUGÜNLERDE şehirlerimizin duvarlarına “Hayrünnisa Gül’ün askerleriyiz” diye sloganlar yazılırsa hiç şaşırmayacağım.

*

Süper laik semtin süper laik kafesinde yan masadan yükselen bir cümle: “Ay vallahi parti kursun, anında üye yazılırım.”

*

Hayrünnisa Hanım’ın “İntifada başlatacağım” demesi üzerine... Sözlüklerde en çok aranan sözcük “intifada” sözcüğü olmuş.

*

Bir sonraki Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP ile MHP’nin “çatı adayı” aramasına, “Ekmek için Ekmeleddin” falan diye zorlama sloganlar üretmesine gerek kalmadı. “Çatı aday”: Hayrünnisa Gül. Hem sloganları da hazır: “İntifada” ve “28 Şubat’tan beter”.

*

Hayrünnisa Hanım “Ben üzülmeyeyim diye Abdullah Bey interneti kesiyordu” dedi ya... Sosyal medyada espri anında patlatıldı: “Hükümet üzülmesin diye internet yasasını anında onaylayan Abdullah Bey’in, siz üzülmeyin diye interneti kesmesine hiç şaşırmadık Hayrünnisa Hanım...”

*

Bir arkadaşım, “Sakın o ‘Fuat Avni’ denilen şahıs, Hayrünnisa Gül olmasın?” dedi. Çok güldüm.

*

Yeni işittim: Nargile kafelerinde “Hayrünnisa Hanım hangi gazetecilerin elini sıkmaz” oyunu oynanıyormuş... Listeler, kahkahalar falan gırla imiş.

*

Kulislerde merak edilen bir konu: Bugün yaşananlar, Hayrünnisa Hanım’ın iddia ettiği gibi 28 Şubat’tan beterse... Bugünün Çevik Bir’i kim? Yoksa yoksa... Bizim Abdülkadir Selvi mi?

*

Yine kulislerde yine merak edilen başka bir konu: Abdullah Gül, Hayrünnisa Hanım’ın çıkışını “Helal olsun, benim diyemediklerini dedin” diye mi karşıladı? Yoksa “Ne gerek vardı, başımızı belaya soktun” diye mi karşıladı?