Ahmet Hakan Hürriyet'in başına mı geçiyor?

Ahmet Hakan Hürriyet'in başına mı geçiyor?
Güncelleme:

Sözcü gazetesi yazarı Oray Eğin, Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan'ın Hürriyet'in başına geçmeye hazırlandığını iddia etti.

Sözcü gazetesi yazarı Oray Eğin, Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan'ın Hürriyet'in başına geçmeye hazırlandığını iddia etti.

Hürriyet'in Genel Yayın Yönetmenliği için konuşulan son ismin Ahmet Hakan olduğunu belirten Eğin, bugünkü köşesinde, "Kendisi de bu göreve talip ve hazır olduğunu bildirmiş. Böyle bir dönemde Hürriyet’in başına geçmenin kendini ateşe atmak olduğunu Ahmet Hakan’ın bilmediğini düşünmüyorum." diye yazdı.

İşte Oray Eğin'in yazısının ilgili bölümü:

"AHMET HAKAN BEYKOZ’A TAŞINIYOR

Görünen o ki Beykoz Konakları’na doğru yol alıyor Ahmet Hakan.

Bilindiği gibi, geleneksel olarak Hürriyet’in yayın yönetmenlerine Beykoz Konakları’ndan bir ev alınıyor.



Hürriyet’in yayın yönetmenliği için patronajın arayışta olduğu epeydir biliniyordu. Fatih Çekirge, İsmet Berkan öne çıkan isimlerdi. Hatta Mehmet Ali Yalçındağ’ın Erdoğan’a isim sorduğu bile konuşulmuştu – bu bilgiyi yazınca herhangi bir yalanlama gelmedi.

Genel Yayın Yönetmenliği için konuşulan son isim Ahmet Hakan. Kendisi de bu göreve talip ve hazır olduğunu bildirmiş.

Böyle bir dönemde Hürriyet’in başına geçmenin kendini ateşe atmak olduğunu Ahmet Hakan’ın bilmediğini düşünmüyorum. Ama son zamanlarda yazılarındaki aşırı değişimi (Ensar’ı savunma, başkanlık sistemine destek) görünce gerçekten

Nişantaşı’nı geride bırakmaya mı hazırlanıyor diye düşünmeden edemiyorum.

Geçen hafta Yılmaz Özdil’e saldırması da bilinçli değil miydi?

Kendi mahallesinden çıkıp merkez medyaya geçtikten sonra Ahmet Hakan ve Nişantaşı bir anlamda özdeşleşmişti. Duyduğum kadarıyla Ahmet Hakan bu aralar Nişantaşı’ndan taşınmak üzere. Ama bu bir ev taşıması değil sadece, hatta Nişantaşı’nda oturmaya devam bile edebilir. Ama daha çok zihinsel bir taşınma…"

Odatv.com