Ahmet Hakan meslektaşlarına çalım attı

Ahmet Hakan meslektaşlarına çalım attı
Güncelleme:

İlker Başbuğ'un tahliyesinin hemen ardından ilk röportajını Ahmet Hakan'la yaptı.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan,Ergenekon'da tahliye olan İlker Başbuğ'un evine giderek kendisiyle bir röportaj yaptı. İlker Başbuğ hakkındaki izlenimlerini de yazan Ahmet Hakan evde bir bayram havası estiğine dikkat çekti.

Başbuğ'un 3 gün önce Genelkurmay Başkanlığı görevinden istifa etmiş gibi durduğuna dikkat çeken Ahmet Hakan, Başbuğ'u "Vakur, huzurlu ve intizamlı"olarak tanımladı. Hakan, Başbuğ'a sorduğu en önemli soruyu da şöyle açıkladı:


"En önemli soruyu sordum İlker Başbuğ'a... Dedim ki: "Türk ordusuna bir dış operasyon mu yapıldı? Dış güçler var mı bu işin arkasında?" Cevabı şu oldu: "Elimde bir veri olmadan bir suçlama yapamam. Bir bulgu yok, bir veri yok bu konuda. Ancak değerlendirmeler yapılıyor. Birçok şey söyleniyor. 1 Mart Irak tezkeresinin Meclis'te kabul edilmemesinin doğurduğu sorunlardan söz ediliyor mesela..."


Öte yandan Ahmet Hakan'ın aktardığına göre Başbuğ cezaevinde dikkat edilmesi gereken "tehlikeli üçgen"den de bahsediyor. Başbuğ'a göre bu üçgen şöyle:


"Gazetelerde yayınlanan haberleri okumak. Televizyonda tartışma haber programlarını izlemek ve dava dosyasının ayrıntılarına dalmak. Bu tehlikeli üçgen Başbuğ'a göre sinir bozucu olmakla beraber ruh ve beden sağlığını da etkiliyorlayın

 

Devamını okumak için tıklayın