Ahmet Hakan'den Celal Şengör'e sert tepki

Ahmet Hakan'den Celal Şengör'e sert tepki
Güncelleme:

\"Kenan Evren'in yaptıklarını onaylıyorum, dışkı yetirmek işkence sayılmaz\"... Bu sözlerin sahibi Celal Şengör'e sert tepki gösterenlerin başında Ahmet Hakan geldi.

Prof Dr Celal Şengör, Radikal'den Armağan Çağlayan'a verdiği röportajla olay oldu. Şengör'ün Kenan Evren'in her yaptığını doğru bulduğunu söylemesi ve Diyarbakır cezaevinde insanlara dışkı yedirilmesinin işkence sayılmayacağını söylemesi büyük yankı uyandırdı.

Ahmet Hakan bugün Hürriyet'teki köşesinde Celal Şengör'ü adeta topa tuttu.

İşte Ahmet Hakan'ın yazısında ilgili bölüm:

-Celâl Şengör demiş ki: Dışkı yedirmek işkence değil.

-Ben de diyorum ki: Eğer bir şahıs, mesela tıpkı Celâl Hoca gibi bir şahıs, eğer istiyorsa... Ona dışkı yedirmek katiyen işkence sayılmaz. Hatta yedirdikten sonra “afiyet olsun” bile denilerek bir zarafet bile gösterilebilir. Ama bir şahıs, eğer istemiyorsa... Ona asker ve polis zoruyla dışkı yedirmeye kalkışmak yeryüzünün en barbar, en iğrenç, en vahşi, en alçak işkencelerinden biri olur.

*

-Celâl Şengör demiş ki: Kenan Evren’in her yaptığı doğru idi.

-Ben de diyorum ki: Allah seni 12 Eylül’ün Diyarbakır Zindanı’na düşürsün e mi Celâl Hoca... Allah sana eline bağlamayı alıp “Metris’lerden, Mamak’lardan sor beni” diye türküler yaktırsın e mi Celâl Hoca... Allah seni banyo küvetinde kitaplarını yakmak zorunda bıraksın e mi Celâl Hoca...

*

-Celâl Şengör demiş ki: 99 depremi ne güzel bir depremdi, ne yakışıklı bir depremdi.

-Ben de diyorum ki: Bir insan senin gibi kalpsiz, merhametsiz, insan sevmez ünlü bir deprem profesörü olacağına... Dünyanın öküzün kellesinde döndüğüne inanan bir zırcahil olsa çok daha makbuldür benim için. Nokta.

*

-Celâl Şengör demiş ki: Kemal Sunal küfrederek komiklik yapan bir zavallıydı.

-Ben de diyorum ki: Madem öyle... Madem küfrederek komiklik yapmak diye bir şey var. Hadi o zaman Celâl Hoca! Çık sahneye ve küfret... Bak bakalım Kemal Sunal’a kahkahalarla gülenlerden kaçı sana gülecek... Sen küfrederek bile komik olamayacak kadar zavallısın be Hoca! Üstelik ne sen bunun farkındasın ne de İlber Hoca farkında.

*

-Celâl Şengör demiş ki: Eğitimsizler hiç oy kullanmasın. Cahil ve akılsız bir iş yaparsa bu iş adam gibi olabilir mi?

-Ben de diyorum ki: Siyaset biliminden çakmayan, toplumu tanımayan, demokrasi üzerine yazılmış ciltlerce kitaplardan hiçbirini doğru dürüst karıştırmamış, yıllar önce aşılmış meseleleri sanki ilk kez kendi bulmuş gibi ortaya çıkan bir cahil, isterse dünyanın en büyük, en prestijli ve en muteber deprem ordinaryüsü olsun... Aysun Kayacı’dan bir tık öteye bile gidemez.

*

-Celâl Şengör demiş ki: Fatih, oğluna döndü ve “Ben bu Muhammed’in dediklerine inanmıyorum” dedi.

-Ben de diyorum ki: Ey jeoloji biliminin dünyadaki en bilimsel üstadı Celâl Hoca! Fatih’in oğluna böyle söylediğine dair “tarih” denilen bilimden bir tanecik kanıt ortaya koymayacak mısın? Yoksa sen jeolojide bilimsel, tarihte sallamacı mısın?

*

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN