Ahmet Şık'a 'polise faşist dedin' davası

Ahmet Şık'a 'polise faşist dedin' davası
Güncelleme:

Ahmet Atakan'ın hayatını kaybetmesi üzerine Taksim'de yapılan ve gazeteci Ahmet Şık'ın da polis saldırısıyla yaralandığı eylem hakkında 10 kişiye açılan dava bugün görülecek.

ODTÜ'deki protesto eylemlerine destek vermek için Hatay'da düzenlenen eylemde polis şiddeti nedeniyle hayatını kaybeden 22 yaşındaki Ahmet Atakan için 10 Eylül 2013 tarihinde Taksim'de karanfillerle anma yapmak isteyen gruptan 25 kişiye dava açılmıştı. 10 kişiye açılan dava bugün görülecek. 
 
İddianamede eylemcilerin taş ve sopalarla saldırıldığı öne sürülürken, polislerde cop kullanımından kaynaklı ve gözle görülmesi mümkün olmayan 'orta parmak ağrısı tespit edildiği' ifadesi yer alıyor.
 
SİLAHSIZ GÖSTERİYE KATILMA, UYARIYA RAĞMEN DAĞILMAMA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu tarafından, polis fezlekesi aynen kullanılarak hazırlanan iddianamede üç polis müşteki sıfatıyla yer aldı. Sanıklar 'toplantı ve yürüyüşün zorla dağıtılması', 'kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama', 'görevi yaptırmamak için direnme' suçlarını işledikleri iddiasıyla yargılanacak.

POLİSTE ORTA PARMAK AĞRISI

soL'dan Elif Örnek'in haberine göre iddianamede, eylemcilerin polislere taş, şişe ve sopalarla saldırdıkları, bu nedenle müşteki üç polisin yaralandığı yazıyor. Doktor raporlarından aktarılan bilgilere göre polislerde 'sol el orta parmakta ağrı, el parmak travması, oksipital arka kesimde ağrı' gibi gözle görülemeyen, cop kullanımı gibi nedenlerden kaynaklanabilecek bulgular mevcut.

GAZETECİ AHMET ŞIK'IN DOSYASI AYRILDI
 
Eylemde gazeteci Ahmet Şık'ın da polislere "Faşistsiniz, faşist polis" diyerek hakaret ettiği, "Kaçmayın, polis olsalar ne olur" sözleriyle civardaki kişileri provoke ettiği ileri sürüldü.
Dosyası ayrı görüleceği açıklanan Şık'ın, polis fezlekesinde 'görevli memurlara saldıran kişilerle birlikte hareket ettiği'nin tespit edildiği belirtilmişti.