Ahmet Takan: Firede uyuyan Abdullah Gül hücreleri harekete geçti

Ahmet Takan: Firede uyuyan Abdullah Gül hücreleri harekete geçti
Güncelleme:

Ahmet Takan: Firede uyuyan Abdullah Gül hücreleri harekete geçti

FİREDE GÜL ŞÜPHESİ VE ERDOĞAN'DAN FIRÇA

Erdoğan, grup yöneticilerine talimat göndererek tartışmaların sona erdirilmesini istedi. 'Beyefendi' talimatı verse de AKP çalkalanmaktan kurtulamadı: Uyuyan Gül hücreleri harekete geçti.

Adı yolsuzluk ve rüşvet iddialarına karışan 4 eski bakan için Meclis'te yapılan Yüce Divan oylamasında AKP'den yaklaşık 50 fire verilmesinin ve iktidara yakınlığı ile bilinen gazetecilerin oylama ile ilgili açıklamalarının Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı kızdırdığı belirtildi.

Yeniçağ'dan Ahmet Takan, AKP'li bir yöneticinin de “Fireleri sadece 3 dönemliklerde aramak yanıltıcı olur. Uyuyan Abdullah Gül hücrelerinin harekete geçtiğini düşünüyoruz. Elimizde güçlü veriler var.” dediği bilgisini paylaştı.

İşte, Takan'ın yazısının ilgili bölümü:

Önümüzde o kadar çok sıcak gündem maddesi var ki!.. Yüce Divan oylaması... İktidarın içindeki patlaklar... Cizre olayları... Müzakere süreci...
Tek yazıya sığdırması çok zor ama arı misali yapalım. Dün sabaha karşı biten ve tartışmaları da gün boyu süren Yüce Divan oylamasının kulislerinden başlayalım.

Oylamanın sonuçları ve AKP’deki firelerin aritmetik teknik analizlerini de bir tarafa bırakalım. Kaçak sarayı panikleten firelerin ardında neler olduğunu AKP kulislerinden aldığımız bilgilerle takdirlerinize sunalım.

Meclis Genel Kurulu, Yüce Divan oylaması için yaklaşık 12 saat mesai harcarken kaçak saray sakinlerinin de gözüne uyku girmedi. Recep Erdoğan, oylama sürecinde gidişattan an ve an bilgilendirildi. Talimatlar da, etkili danışmanlar vasıtasıyla grup yöneticilerine iletildi. Oylamalar bitene kadar kaçak saray ile AKP grup başkanlığı arasında kurulan kırmızı telefon sürekli açık tutuldu.

Kaçak saraydan gelen sert fırçalara rağmen AKP grup yöneticileri ve bazı Bakanlar firelerin önüne geçemedi. Gecenin ilerleyen saatlerinde AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’ın  “içimizdeki hainler” tiviti ve daha sonra bazı AKP’liler tarafından sürdürülen  “hain avı”  tartışması iktidar partisi içinde yeni bir krize neden oldu.

Recep Erdoğan, grup yöneticilerine talimat göndererek tartışmaların sona erdirilmesini istedi. AKP’de etkili bir yönetici Erdoğan’ın talimatını şöyle izah etti;

“Yüce Divan tartışmalarını yapmaktan artık arkadaşlarımız vaz geçsin. Bu tartışmalar bitsin. Partimizin aleyhine oluyor. Beyefendi, bazı yazarlarımızın televizyonlara çıkıp tartışmaları sürdürmesinden de çok rahatsız olduğunu iletti. ’Biz, Yüce Divan tartışmaları son bulsun diye uğraşıyoruz. Bizim yazarlarımız da televizyonlara çıkıp hâlâ konuşuyorlar. Tartışmaların devam etmesine çanak tutuyorlar’ dedi. Beyefendi, tartışmaları bitirin talimatı verdi.”

“Beyefendi”  talimatı verdi de AKP grubu dün gün boyu çalkalanmaktan kurtulamadı. AKP’de firelerin tespiti için el altından hummalı bir çalışma başlatılırken her kafadan bir ses çıkıyordu. Hatta bir ara, “kabinlere gizli kameralar kurulmuş. Görüntülerden kimin ne oy kullandığı tespit ediliyor” diyenler bile vardı. Fireleri çözüm sürecinin yavaş gitmesini Kürt kökenli milletvekillerinin protestosuna, tam tersi çözüm sürecine tepkili Batılı milletvekillerinin tepkisine bağlayanlar bile çıktı.

Fakat  “firelerin nerede olduğuna” ilişkin AKP’li etkin yöneticinin şu söyledikleri gerçekten manidardı;

“Fireleri sadece 3 dönemliklerde aramak yanıltıcı olur. Uyuyan Abdullah Gül hücrelerinin harekete geçtiğini düşünüyoruz. Elimizde güçlü veriler var.”
Bakalım bu saptamanın ardından ne çıkacak?..

Ayrıca, AKP grup yönetiminin hazırlayacağı fire raporu, genel seçimlerde değerlendirilmesi için Beştepe’ye iletilecek.

AKP’de gün boyu, milletvekillerinin firelerin yanı sıra merak ettiği en önemli konu da Recep Erdoğan’ın ne tepki verdiği ve neler söylediğine ilişkindi. Tek satırlık cevap verildi meraklı AKP’lilere;

“Beyefendi kızdı”...