Ahmet Tan, Abdülkadir Selvi'ye fena vurdu

Ahmet Tan, Abdülkadir Selvi'ye fena vurdu
Güncelleme:

CNNTürk ekranlarında Şirin Payzın'ın sunduğu \"Ne oluyor?\"a Abdülkadir Selvi ile Altan Tan'ın kavgası damgasını vurdu.

Altan Tan, Kuzey Irak'tan Türkiye'ye günde 200 bin varil petrol geldiğini ve önümüzdeki dönemde bunun 400 bin varile çıkacağını hatırlatarak, "Bu petrolü kaç alıyoruz, kaçtan satıyoruz, kime satıyoruz, parası nereye gidiyor?" diye sordu.

Altan Tan "Kürt petrolünün paralarının İsviçre, Singapur ve Malezya gibi ülkelerin bankalarına gittiğine dair duyumlar aldığını söyledi.

Bu sırada araya giren Yeni Şafak Yazarı Abdülkadir Selvi, "Kürt petrolünün satılmasından neden rahatsız oluyorsun" diye araya girdi.

Altan Tan da bu durumdan rahatsız olmadığını ama satışla ilgili muğlak durum olduğunu, Süleymaniye'de 250 şirketin iflas ettiğini bu petrol paralarının nereye gittiğini merak ettiğini, TBMM'ye soru önergeleri ile bunu defalarca sorduğunu ama yanıt alamadığını ifade etti.

Öte yandan Türkiye'nin Suudi Arabistan, Katar, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri ile açıklanmayan gizli para ilişkileri olduğunu kaydeden Altan Tan'a Abdülkadir Selvi, "darbeci" dedi.

Altan Tan da "Sen kimsin, AKP'nin sözcüsü müsün, Sen gazeteci falan değilsin" diyerek Türkiye'nin Mısır'daki darbecilere destek veren Suudi Arabistan, Katar, Bahreyn, BAE gibi ülkelere tek kelime etmediğini ve Mısır'daki darbeyi destekleyen bu ülkelerle ilişkileri nedeniyle üstü örtülü şekilde Mısır'daki darbeye destek olduğunu iddia etti.

 

AKTİFHABER