AK Troller Meclis Gündeminde

AK Troller Meclis Gündeminde
Güncelleme:

Taraf'ın gündeme getirdiği Twittergate skandalı CHP’li Umut Oran’ın soru önergesi ile Meclis gündemine girdi. Twitter’daki bir- çok Aktrol hesabının geçmiş mesajları panikle sildiği, buna karşın silinen kayıtların emniyette tutulduğu öğrenildi

Muhalefet partisi mensuplarının yanı sıra,11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve bazı AKP’lilere dahi hakaret eden troll hesaplara Başbakanlık ve yandaş iki gazetenin bürolarından bağlanıldığının ortaya çıkmasıCHP tarafından TBMM gündemine taşındı.

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran,İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan’ın yanıtlaması istemiyle iki ayrı soru önergesini TBMM’ye verdi. Oran, önergesinde bakanlardan şu sorulara yanıt vermesini istedi:

KİM KULLANIYOR?

> Twitter’daki Esat Ç. (@esatreis), Kuşçubaşı Eşref (@kuscuesref), Gizli Arşiv (@GizliArsivGA) ve@AKKULIS isimli hesapları kimler kullanmaktadır?

> Bu hesapların kullanıcıları hangi şehirlerden internete bağlanmaktadır?

> Bu hesapların hakaret ve küfürleri nedeniyle çok sayıda suç duyurusunda bulunulduğu
ve mahkeme kararıyla yapılan teknik takip sonucunda Esat Ç.’nin (@esatreis) İstanbul Mevlana Mahallesinde oturan 28 Kasım 1991 doğumlu, Babasının adı Recep olan E.B.U olduğu ve bu kişinin İstanbul AKP Gençlik Kolları yöneticisi olduğu bilgisi doğru mudur?

> Söz konusu troll hesapların AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’ya bağlı olarak çalıştıkları bilgisi doğru mudur?

> Söz konusu troll hesapları kullananlara Başbakanlık, AKP ve partili belediyeler aracılığıyla aylık 800 ila 4 bin TL arasında değişen miktarlarda ödeme yapıldığı duyumu doğru mudur?

> @gizliarsivGA hesabına üç ayrı IP üzerinden bağlanıldığı bunlardan ikisinin Ankara’dan (birisi Başbakanlık’taki bir bilgisayar diğeri ise yandaş gazetenin Ankara bürosu) olduğu aynı şifreyle bu hesabı kullanan üçüncü kişinin de yine bir diğer yandaş gazetenin İstanbul İkitelli’de merkez ofisinden bağlandığı bilgisi doğru mudur?

> Troll hesaplardan birisini kullanan ve kısa süre önce yandaş bir gazeteden ayrılan İbrahim K.’nın geçen hafta Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nda işe başlatıldığı bilgisi doğru mudur?

SORUŞTURMA VAR MI?

> Çankaya Köşkü’ndeki devir teslim öncesinde yaşanan “köstebek” skandalıyla ismi gündeme gelen Köşk internet yayın müdürü Mücahit Küçükyılmaz hakkında troll hesaplarla ilgili olarak yürütülen herhangi bir soruşturma var mıdır?

KAYNAK: TARAF