Akın Öztürk'ün ifadesiyle ilgili çelişkili haberler

Akın Öztürk'ün ifadesiyle ilgili çelişkili haberler
Güncelleme:

AA Orgeneral Öztürk'ün darbe suçlamasını kabul ettiği yönünde haber geçti. Ancak çok değil 5 dakika sonra Habertürk canlı yayınında Öztürk'ün ifadesiyle ilgili farklı ifadeler yer aldı.

Anadolu Ajansı (AA), 15 Temmuz darbe girişimi sonrası 'cunta liderliği' suçlamasıyla gözaltına alınan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ün, savcılığa verdiği ifadede darbe yapmak istediğini ifade ettiğini söyledi.

Habertürk, Öztürk'ün “15 Temmuz günü askeri darbeyi ben yönetmedim” dediğini söyledi. Öztürk, darbe girişimi sonrası yaptığı ilk açıklamada da aynı beyanda bulunmuştu.

NTV, Akın Öztürk’ün savcılık ifadesini şu şekilde duyurdu:

"Askeri darbeyi planlayıp yöneten kişi değilim. Bu darbeyi kimin planlayıp yönettiğini bilmem. İstanbul'da bir arkadaşımın kızının düğününe katılacaktım, gidemedim. Sabah İzmir'deydim noter işlerim vardı, bunu kanıtlayabilirim. Akıncı Üssü'nde iniş kalkışlar oluyordu. Televizyonda gelişmeleri izliyordum. Hava Kuvvetleri komutanı bana uçakların alçak geçiş yapmasına müdahale etmemi istedi. 5 dakika içerisinde üste bulunan Genelkurmay Başkanı'nın yanına gittim."

Necdet Özel: Darbe niyeti varsa neden kuvvet komutanıyken yapmadı?

Eski Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Türkiye'de gerçekleştirilmek istenen darbe girişimine ilişkin olarak, "Balyoz olayından sonra biz benzer durumu yaşadık. Travma çap olarak biraz daha büyük. Silahlı kuvvetlerdeki arkadaşların bunu atlatacağını düşünüyorum" demişti.