Akit yazarı Doğan: Çözüm sürecinde tokmak PKK'da

Akit yazarı Doğan: Çözüm sürecinde tokmak PKK'da
Güncelleme:

Akit yazarı Mehmet Doğan, çözüm sürecinde gelinen noktayı özetlemiş: \"Devlet çözüm davulunu boynuna asmış. Çomağı kaptırmış. PKK istediği gibi hareket ediyor.\"

Artık çözümü sen savun!
 

Başından beri ikili bile değil çoklu oynayan, ne zaman kimin yatağında sabahladığı kestirilemeyen bir “örgüt” var. Devlet onu muhatab almalı mıydı?
Şimdi bunu tartışmanın zamanı değil!

Devlet demokratik sistem içinde herkesin hakkını vermeli. Herkes kimliğini meşru zeminlerde ifade edebilmeli... Bundan ötesi nedir? Siyasî talepler... Siyasî taleplerin meşru zemini de var. Kurarsın partini, seçime girersin, seçilirsin, temsil edilirsin; hatta özerklik bile elde edebilirsin...

Ya daha ötesi?

Davul senin boynunda olsun, çomak bende! İstediğim zaman çalayım!

Şu andaki manzara bu!

Devlet çözüm davulunu boynuna asmış... Çomağı kaptırmış... Adamlar istedikleri gibi hareket ediyorlar. Nereye kadar meşru zemin, nereye kadar değil? Belirsiz. Kâh meşru bir siyasî parti, kâh illegal bir terör örgütü. Kim, nereye kadar, ne?

Kobani tantanası gözleri açtı. Adamlar Suriye’nin kuzeyinde devlet kurmak istiyorlar. O senin tercihin. Fakat, “bu devleti Türkiye’nin gözü önünde ve onun desteği ile kuralım. Biz hep alalım, bir şey vermeyelim” diyorlar.

YAZININ DEVAMI