Akit'in Fethullah arşivi uçtu

Akit'in Fethullah arşivi uçtu
Güncelleme:

Vahdet yazarı, Yeni Akit gazetesinin Fethullah Gülen’e övgüler dizen yazıları arşivinden sildiğini yazdı.

Vahdet gazetesi yazarı Kerime Yıldız, bugünkü köşesinde Yeni Akit gazetesinin Fethullah Gülen’e övgüler dizen yazıları arşivinden sildiğini yazdı.

Yazısına “Silin Silin! Yazılarınızı, Twitlerinizi Silin!” diye başlık atan Kerime Yıldız, “Bazı yazarlarda bir telaş bir telaş. Yazılarının yayınlandığı sitelere müdâhale ediyorlar. Kimisinin arşivi, belli târihten eskiye gitmiyor. Kimisinin Gülen’i öven yazı ve twitleri yok oluyor. Hâlbûki çok basit bir yol var. ‘Yanıldık. Özür dileriz’ deseler eski yazıların hükmü kalmayacak. Ama şimdi saldırmayı abartanlar, geçmişte övgüyü de abarttıkları için o yazıların ortadan kalkması gerekiyor. Öyle kara lekeler var ki anlatamam.” ifadelerini kullandı.

Yeni Akit’in ihbar mailleriyle insanlara “Cemaatçi” demesini eleştiren Kerime Yıldız, Yeni Akit yazarı Şevki Yılmaz’ın Fethullah Gülen’e övgüler dizdiği 2013 yılındaki yazısının siteden silindiğini yazdı. Yıldız yazısında, Yeni Akit ve Şevki Yılmaz’a şöyle yüklendi: “Yeni Akit, ihbar maillerine bakacağına kendi geçmişine bakmalı. Yazarlarını sorgulayıp, milletten özür dilemeli. Böyle yapacağına arşivini siliyor. Örnek vereyim. Eski vekillerden Şevki Yılmaz, meydanlara indi. ‘Lânetullah Feto’ yazıları yazıyor. Aynı kişi, 12 Nisan 2013 târihinde, ‘Fethullah Gülen Hocamız Neden Taşlanıyor’ yazısı yazmıştı. Bu yazıya, Yeni Akit’in sitesinden ulaşamazsınız. Apar topar silindi. Ayıp değil mi? Var olan bir yazıyı silmek de ne demek. İnternet âleminde ve kâğıt basında kapı gibi duyuyor. Şimdi ‘Lanetullah Feto’ diye bas bas bağıran Şevki Yılmaz, 12 Nisan 2013’te ne inciler döktürmüş.”

Şevki Yılmaz’ın 12 Nisan 2013 yılındaki yazısının detaylarında Fethullah Gülen’e yaptığı övgüleri köşesinden aktaran Kerime Yıldız, yazısının sonunda şöyle yazdı:

“Evet, bu satırların sâhibi şimdi meydan meydan dolaşıp “Lanetullah Feto” diye bağıran adam. Ben, ‘Geçmişte niye böyle dedi?’ diye kızmıyorum. Olabilir. O da bir kul. Geç de olsa uyanmıştır. Peki şimdi tıpkı Cumhurbaşkanımız gibi ‘Milletimiz bizi affetsin’ demesi gerekmiyor mu? Bunu diyeceği yerde Yeni Akit sitesinden yazısını kaldırtması ne anlama geliyor? Mâzi, bir tıkla silinebilir mi? Anladığım kadarıyla Şevki Yılmaz yeniden Meclis’e girmek istiyor. İşte bizim gibi haramzâdeler, böyle fitneci ve kıskançtırlar. Herkesi taşlarlar. Ne olur, doğru yanlışı ayırmada süper kabiliyetli insanları kıskanmasak? Ne olur, onların önlenemez yükselişine murdar demesek, tekerleklerine çomak sokmasak? Ne olur mâziyi kolayca unutuversek?”