AKP'li sandık görevlisi gazetecinin suratına tükürdü

AKP'li sandık görevlisi gazetecinin suratına tükürdü
Güncelleme:

Danimarka'da konsolosluktaki 1 Kasım seçimleri için yapılan oy verme işlemlerinde AKP'li sandık görevlisi DHA muhabirinin suratına tükürdü.

Danimarka'da, Türkiye'de yapılacak seçimler için oy kullanılırken bir AKP'li sandık görevlisi, gazetecinin suratına tükürdü.

Büyükelçi Mehmet Dönmez'in, oy vermesinden hemen önce basının sorularını cevaplarken DHA muhabiri Ünsal Turan, sandık görevlilerinin tespit edilmesi öncesinde güvenlik soruşturması yapılıp yapılmadığını büyükelçiye sordu.

SURATINA TÜKÜRDÜ

Büyükelçi partilerin sandık görevlilerinin listesinin Ankara'ya gönderildiğini ve onaylamanın Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yapıldığını belirtti. Bunun üzerine DHAmuhabiri, büyükelçinin oy vereceği sandıktaki AKP'li sandık görevlisinin sabıkalı olduğunu iddia etti ve ortam gerildi.

Büyükelçi Dönmez, Osman Pekerman adlı AKP'li sandık görevlisinin yanına giderek bir süre görüştü. Büyükelçinin oyunu kullanmasının ardından Osman Pekerman DHA muhabirinin üzerine yürüyüp suratına tükürdü.

Sandık görevlileri ve konsolosluk polislerinin araya girmesiyle iki taraf yatıştırıldı. Olayın ardından açıklama yapan büyükelçilik görevlileri durumu Ankara'ya bildireceklerini ve Osman Pekerman'ın kim tarafından sandık görevlisi olarak önerildiğini araştıracaklarını söylediler.

DHA muhabiri Ünsal Turan, Osman Pekerman'ın 6 sabıkası bulunduğunu, kendisine de ölüm tehditleri yöneltmek suçlamasıyla polise şikayette bulunduğunu söyledi. Ünsal Turan ayrıca Osman Pekerman'ın elektronik pranga ile ev hapsi çektiğini ve yeni serbest bırakıldığını belirtti.

Kaynak: DHA