Akşam'ın İzmir temsilcisi görevden alındı

Akşam'ın İzmir temsilcisi görevden alındı
Güncelleme:

İzmir’de Sabah, Yeni Asır ve Akşam gazetelerinin el değiştirmesinin ardından adeta gazeteci kıyımı başladı. Son bir yılda onlarca gazeteci işten çıkarıldı. İzmir’deki kıyımın son kurbanı ise 24 Şubat 2013 tarihinde Akşam Gazetesi’nin manşetten verdiği, İs

Altın dolu uçağı yazdı, işinden oldu

‘ALTINA BASKIN’ MANŞETİYLE YAYINLANAN 1,3 TONLUK ALTIN DOLU UÇAĞI YAZAN, AKŞAM GAZETESİ İZMİR TEMSİLCİSİ UFUK TÜRKYILMAZ İŞTEN ÇIKARILDI.
İzmir’de Sabah, Yeni Asır ve Akşam gazetelerinin el değiştirmesinin ardından adeta gazeteci kıyımı başladı. Son bir yılda onlarca gazeteci işten çıkarıldı. İzmir’deki kıyımın son kurbanı ise 24 Şubat 2013 tarihinde Akşam Gazetesi’nin manşetten verdiği, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda “Altına baskın” manşetiyle 1,3 tonluk altın dolu uçağı yazan Ufuk Türkyılmaz oldu.

İzmir’deki havuz gazetelerinden Yeni Asır’daki ilk kıyım ocak ayında yaşanmış, aralarında Haber Müdürü Muzaffer Oktay, Burhanettin Kamay, Halil Vural ve spor servisi editörü Murat Attila ile yine spor servisinden Mehmet Aslan işten çıkarılmıştı. Bir süre önce de Yeni Asır İstihbarat Şefi Erkut Şahin’in iş akdi feshedildi. Bazı gazeteciler de istifa ederek Yeni Asır’la yollarını ayırdı. Havuz medyası, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından İzmir’deki yerel televizyonu Yeni Asır TV’yi kapatma kararı almış, 40’tan fazla çalışanını kapı önüne koymuştu.

Havuzun diğer gazetesi Sabah da İzmir Temsilcisi Ünal Ersözlü ve Egeli Sabah Haber Müdürü İlker Çoban’la yollarını ayırdı. İzmir’de son olarak gazeteci kıyımına, Akşam Gazetesi İzmir Temsilcisi Türkyılmaz katıldı. Gazete yönetimi, uzun yıllar İzmir’de temsilcilik yapan Türkyılmaz ile geçen hafta yollarını ayırdı. Türkyılmaz, muhabirlik ve temsilcilik yaptığı dönemlerde birçok önemli haberin altına imza atmıştı. En dikkat çeken haberleri arasında İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda, “lavabo” olarak beyan edilerek yapılan 1,3 ton altının transferi vardı. Altın dolu uçağın haberi Akşam Gazetesi’nde, “Apron harekâtından 1,3 ton altın çıktı” başlığıyla yer almıştı.