Akyürek Pazarlama operasyonel karlılığını artırdı !

Akyürek Pazarlama operasyonel karlılığını artırdı !
Güncelleme:

Türkiye’de satış ve dağıtım alanında pazar lideri olan Akyürek Pazarlama, 2015 yılının ilk üç aylık finansal rakamlarını açıkladı.

Faaliyet raporunda belirtilen rakamlara göre şirketin operasyonel karlılığı (FAVÖK) 2014 yılının aynı dönemine oranla yüzde 41,6 büyüyerek 7,2 milyon TL’ye ulaştı.

Tüketicilerin öncelikli tercihi dev markaların binlerce çeşit ürününü 81 ilde 80 bin satış noktasına ve bu noktalardan da milyonlarca tüketiciye ulaştıran Akyürek Pazarlama, yaptığı yatırımlar ve işbirlikleriyle pazardaki konumunu güçlendirerek ilerlemeye devam ediyor.

Akyürek Pazarlama, 2015 yılının ilk üç ayında 175,8 milyon TL net satış rakamına ulaştı. 2014 yılının ilk çeyreğinde 5 milyon TL olan operasyonel karlılığı yüzde 41,6 artarak 7,2 milyon TL oldu. Şirketin net karı ise geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 16,1 büyüdü ve 2015 yılında 1,6 milyon TL’ye yükseldi.

Akyürek Pazarlama Genel Müdürü Uğur Özden, “Geçtiğimiz yıl itibariyle operasyonel verimliliğimizi arttırmaya yönelik almış olduğumuz tedbirlerin, iş sonuçlarımıza yansımalarını görüyoruz. 2015 yılı ilk çeyrek rakamlarımız da bu çalışmaların meyvelerini almaya başladığımızı gösteriyor.” şeklinde konuştu.