Alaaddin Kaya'dan Berberoğlu hakkında çarpıcı iddia

Alaaddin Kaya'dan Berberoğlu hakkında çarpıcı iddia
Güncelleme:

FETÖ tutuklusu Alaattin Kaya etkin pişmanlıktan yararlanmak istediğini söyledi.

Ankara 4. Ağır ceza mahkemesinde görùlen "FETÖ ana çatı davasında" Alaattin Kaya etkin pişmanlıktan yararlanmak istediğini söyledi. Davanın bugünkü celsesinde hakkında hazırlanan ve çatı davayla birleştirilmek üzere gönderilen bir başka iddianame hakkında savunma yapan Alaattin Kaya, "Böyle acayip iddianame görmedim. Lütfen bu kötü iddianameyi bitirelim" dedi.

'BENİ OYUNA GETİRDİLER'

"Savcıların muhataplarını lekeleme hakkı var mı? Benim şerefim onun da şerefı değil mi?" sorularıyla Savcı Serdar Coşkun'u eleştiren Kaya şunları söyledi: "Hesabımı verdikten sonra Allah'ımın canımı almasını istiyorum. Beni unuttunuz siz. Emniyette bana 'etkin pişmanlıktan yararlanmak istiyor musun?' diye sormadılar. Sormak bir yana beni oyuna getirdiler."

'BEN NİYE İSTİFADE ETMİYORUM?'

Kaya, konuşmasına şu şekilde devam etti: "Evet ben de etkin pişmanlıktan yararlanmak istiyorum. Geçmişte bir yığın kıymetli açıklamalar yapmışım. Buraya gelen tanıkların anlattıklarının hepsine bedel şeyler anlatmışım. Onlar şüpheli olmaktan çıkarılmış, tanık olmuş, kenara çekilmiş, ben buradayım. Ben niye istifade etmiyorum, sebep ne? Etkinlik pişmanlık derdinde falan değilim. Ama benim anlattıklarım onların anlattıklarının toplamından daha kıymetli ve değerlidir. Bunun tartışılacak tarafı yok."

Kaya'nın bu sözleri üzerine başkan Selfet Giray, kendisine her zaman etkin pişmanlıktan yararlanma talebinde bulunma hakkı olduğunu hatırlattı.


'YİĞİT BULUT'LA BERABER OLSUNLAR İSTİYORDUK'

Kaya, Zaman'dan sonra aldığı ve AKP'li İhsan Arslan'la ortak olduğu Star Gazetesi dönemini anlatırken, şu iddialarda bulundu: "Buranın başına getireceğimiz kişi Atv'de etkin olmayan bir görevdeydi. Ciner görüştüğümüzü duyunca onu Atv'de önemli bir göreve getirdi. Bunun üzerine Enis Berberoğlu ile görüştük. Yiğit Bulut'la beraber olsunlar istiyorduk. Ancak Aydın Doğan duyunca, Berberoğlu'nu Ertuğrul Özkök'ün yerine Genel Yayın Yönetmeni yaptı."