“Allah için” okudu 100 bin lira aldı

“Allah için” okudu 100 bin lira aldı
Güncelleme:

“Allah için” okudu 100 bin lira aldı

“Allah için” okudu 100 bin lira aldı
İlahi konseri için geldiği Ankara'da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile pazarlığa tutuşan ve 100 bin liraya kadar inen Sami Yusuf "Allah için okuyorum" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı,  Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte “Kutlu Doğum Haftası” nedeniyle gençlere ilahi okuması için Azeri sanatçı Sami Yusuf’u Ankara’ya getirdi. Etkinlik öncesi Gençlik Spor Dergisi’ne demeç veren ve ”Ben Allah için okuyorum” diyen Yusuf’un, bakanlıktan 350 bin lira istediği, daha sonra fiyatını düşürüp, 100 bin lira aldığı ortaya çıktı.

“Gençlik Kutlu Doğumda Buluşuyor” adlı program çerçevesinde gelen sanatçı Yusuf’a ödenen ücret Bakanlık tarafından da yüksek bulundu. Bir bakanlık yetkilisi Sözcü’ye “İlk etapta 350 bin lira istedi. Sonuçta 100 bin artı KDV’de anlaşıldı’’ dedi. Diyanet ile Bakanlık, bundan böyle bu tür etkinliklere “yerli sanatçı getirilmesi” konusunda ilke kararı aldı.

Azeri tasavvuf sanatçısı Sami Yusuf, geçen hafta gerçekleşen Ankara’daki konseri öncesinde Gençlik Spor Dergisi’ne “Ben Allah için okuyorum” diye röportaj vermişti. Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen programa Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Kosova Diyanet İşleri Başkanı Naim Ternava da katılmıştı.(sözcü)