Alman Büyükelçi, Deniz Yücel'i ziyaret edecek!

Alman Büyükelçi, Deniz Yücel'i ziyaret edecek!
Güncelleme:

Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann tutuklu Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel’i bugün Silivri Cezaevi’nde ziyaret edecek.

Alman Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schäfer, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann'ın tutuklu gazeteci Deniz Yücel'i bugün öğleden sonra ziyaret edeceğini açıkladı. Ziyaretin uzun süredir planlandığını söyleyen Schäfer, "O an geldi" dedi.

Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel, Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın elektronik posta adresinin hack'lenmesine dair haberiyle ilgili 14 Şubat tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne ifade vermeye gitmiş ve burada gözaltına alımıştı. Yücel'e ifadesi alınırken Güneydoğu'ya yönelik haberleri ve Cemil Bayık ile yaptığı röportaja ilişkin sorular da yöneltilmişti. Yücel 27 Şubat tarihinde "terör propagandası yapmak" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek" suçlarından tutuklanmıştı. Aynı soruşturma kapsamında gazeteciler Tunca Öğreten, Ömer Çelik ve Mahir Kanaat da tutuklu bulunuyor.

Yücel'in avukatı Veysel Ok, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne şikâyet başvurusunda bulunarak müvekkilinin tutukluluk haline itiraz etmişti. AİHM'den avukata gönderilen belgede Yücel adına yapılan şikayet başvurusunun "en kısa sürede inceleneceği" iletilmişti. Belgede "Yücel'in şikâyetinin esas itibarıyla öncelikli olarak değerlendirilen şikâyetler kapsamında olduğu" belirtilmişti.