Şamil Tayyar eski TRT Genel Müdürü'ne çaktı ama adresi şaşırdı

Şamil Tayyar eski TRT Genel Müdürü'ne çaktı ama adresi şaşırdı
Güncelleme:

AK Parti milletvekili Şamil Tayyar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2013 yılında BM Genel Kurulu'nda konuşm yaptığı sırada TRT Türk'ün keçi belgeseli yayınladığını belirtti.

Samsun Valisi İbrahim Şahin'in, TRT Genel Müdürü olarak görev yaptığı dönem, Recep Tayyip Erdoğan'ın BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşma sırasında, TRT Türk'te 'keçi belgeseli' yayınladığı ortaya çıktı.

İddiaların sahibi AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Vali Şahin'in FETÖ'cü yapılanmanın TRT'deki mimarı olduğunu belirtti. Tayyar, Vali Şahin'in eşinin de Cemaat ablası olduğunu öne sürdü.

Dün akşam Beyaz TV'de yayınlanan Son Söz programında Samsun Valisi İbrahim Şahin'le ilgili daha önce bazı isimler tarafından da dile getirilen çok önemli bir iddia gündeme geldi. AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Samsun Valisi İbrahim Şahin'in eşinin Cemaat ablası olduğunu, TRT Genel Müdürü olarak görev yaptığı dönemde ise FETÖ'cü yapılanmanın TRT'deki mimarı olduğunu kaydetti.

ERDOĞAN KONUŞURKEN KEÇİ BELGESELİ YAYINLANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün akşam ABD'de gerçekleşen BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmaya atıfta bulunan Tayyar, "Sayın Cumhurbaşkanımız bu akşam çok tarihi bir konuşma yaptı. Benzer bir konuşmayı 2012 ya da 2013'te BM Genel Kurulu'nda bu içerikte çok tarihi bir konuşmaydı. O tarihi konuşmayı bizim çizgide saymayacağımız televizyon kanalları bile canlı verdi o konuşmayı. Vermeyen tek bir kanal vardı. TRT Türk. O dönem Başbakan olan Erdoğan'ın konuşması sürerken Sanremo'daki film festivalini verdiler. Film festivalinin tam bittiği sırada Sayın Erdoğan'ın konuşması devam ediyordu. Dönmediler. Ne verdiler biliyor musunuz? Keçi belgeseli" dedi.

"EŞİ CEMAAT ABLASI, TRT'DE FETÖ'NÜN MİMARIDIR"

O tarihte TRT Genel Müdürü'nün İbrahim Şahin olduğunu hatırlatan Tayyar canlı yayında şu iddiaları gündeme getirdi:

"O dönemde TRT'nin başında şimdi Samsun Valisi olan İbrahim Şahin vardı. FETÖ'cü yapılanmanın TRT'deki mimarıdır. Eşi Cemaat ablasıdır. Ve şuan hâlâ Samsun valisidir."

 

Ancak Şamil Tayyarbilerek ya da bilmeyerek hedefini şaşırdı. Tamam o sırada TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'di. Ancak TRT Türk başında da yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok yakın biri isim vardı: Nasuhi Güngör... Bu ayıp şahin'in olduğu kadar Güngör ve ekibinin de değil midir?