Hürriyet'te sular durulmuyor, o isim hedef haline mi geldi ?

Hürriyet'te sular durulmuyor, o isim hedef haline mi geldi ?
Güncelleme:

\"Yeni Hürriyet\" Yımaz Özdil'den Sonra Cansu Çamlıbel'e De Mi Yol Verecek?

Hürriyet’in başarılı röportajcısı Cansu Çamlıbel’in “Yüz yüze” adlı köşesinin dünkü konuğu eski Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Murat Özçelik’ti. Özçelik, Irak’ın en kritik yıllarındaTürkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği görevini üstlenmişti. 2011 yılında Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı görevine getirilen Özçelik, bu önemli görevden 6 ay gibi kısa bir sonra ayrıldı. İddialara göre Özçelik, PPK’yla yürütülen “çözüm süreci” konusunda önemli kaygılara sahipti ve bu nedenle süreci yürüten Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’la ters düştüğü için görevden affını istemişti.

Cansu Çamlıbel’in uzun süredir sessizliğini koruyan bu önemli diplomatla yaptığı röportaj, AKPcenahında büyük rahatsızlığa neden oldu. Özçelik röportajda, dışarıda Türkiye’nin IŞİD’e destek verdiği ve özellikle Suriye’de Arabist (Arapçı, Arap yanlısı) bir politika izlendiği yönünde yaygın bir kanaat olduğunu ifade etti. Kürtler konusunda ise Suriye’de ve Irak’ta farklı politikalar izlediğini anlatarak, uygulanan politikalarda tutarsızlık olduğuna vurgu yaptı.

Dananın kuyruğunun koptuğu yer ise Özçelik’in Cumhurbaşkanı (aynı zamanda Başbakan) Erdoğan’la ilgili sözleri oldu. Özçelik Erdoğan’ın söylemiyle yaptıkları arasında fark olduğuna dikkat çekerek bu imajı yüzünden bölgedeki ve dünyadaki inandırıcılığını yitirdiğini kaydetti.

Kaynak : Postmedya
 

Özçelik röportajda Başbakan Erdoğan ne zaman Irak’a geldiyse hep ne derdi biliyor musunuz?Yapmayın gözünüzü seveyim. Biz Müslümanız. Ben ne Sünniyim, ne Şiiyim derdi. Aşure zamanı Şiilere güzel mesajlar gönderdi. Ama insanlar artık şöyle diyor; ‘Öyle lafı güzaf yok’. Artık kimse yemiyor. Bundan emin olunuz. Siz ‘IŞİD’le şununla bununla ilişki kurmuş’ imajını yarattıysanız, dışarıda aynı insanlar görevde olduğu takdirde ‘Ben bunu yapmıyorum’ diye konuştuğunuzda buna inandırmanız zor” dedi.

Bu sözlerin Erdoğan ve çevresinde infiale neden olduğu, Cansu Çamlıbel’in gazeteden bir an önce gönderilmesinin istendiği belirtiliyor. Bilindiği üzere “Yeni” Hürriyet kısa bir süre önce en çok okunan yazarı Yılmaz Özdil’in “Yeni AKP düzenini” eleştiren yazısını yayınlamamış, Özdil de gazeteden ayrıldığını açıklamıştı.