Altın Koza ödülleri sahiplerini buldu

Altın Koza ödülleri sahiplerini buldu
Güncelleme:

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 21'incisi düzenlenen Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nde, Türk sinemasının 100. yıl dönümü nedeniyle törene katılan tüm sanatçılara ödül verildi.

Merkez Park Amfi Tiyatro'da düzenlenen açılış ve ödül töreni için gelen sanatçılar, kırmızı halı üzerinden geçerek tören alanına girdi.  Finale kalan 12 uzun metrajlı filmin tanıtımının ardından Cahit Berkay, film müziklerinden oluşan konser verdi.

Türk sinemasının 100'üncü yılı dolayısıyla festivale katılan Nuri Alço, Filiz Akın, Abdurrahman Keskiner, Serpil Çakmaklı, Mustafa Alabora, Suna Keskin, Yılmaz Köksal, Ferdi Tayfur, Şemsi İnkaya'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçıya ödül verildi.

Fatma Girik ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, yeni yapımcılar ve sinemacılardan yaptıkları filmlerde Türk sinemasına yıllarını vermiş, sanatçılara da yer vermelerini istedi.

Türk sinemasını bir inşaatın temeline benzeten Girik, ''Bizler biriktirdiğimiz paralarla bir arsa  satın alıyoruz ve onun temelini atıyoruz. Temelden sonra su basmanına kadar çıkmaya başlıyoruz. Hatta birinci katın da biraz duvarlarını çıkıyoruz. Ondan sonra arkadaşlarımıza teslim ediyoruz burayı. Arkadaşlar sonra bizim emek verdiğimiz inşaata gelin siz de bir tuğla koyun demiyorlar ama olmaz böyle bir şey. Bu arkadaşlarımız onlardan gelecek bu güzel teklifleri bekliyor'' diye konuştu.

"The O.C"nin yıldızı Mischa Barton, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı tören, konser ve havai fişek gösterilerinin ardından sona erdi.