Altın Portakal'a yırtık kot yasağı!

 Altın Portakal'a yırtık kot yasağı!
Güncelleme:

luslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ‘kıyafet şartı’ davetiyeye girdi. Davetiyede, kadınların gece elbisesi, erkeklerin ise koyu renk takım elbise giymesi rica edildi.

Uluslararası Antalya Film Festivali, bugün 52’nci kez sinemaseverlerle buluşacak. 1 hafta sürecek şenlik, 14.00’de başlayacak geleneksel kortejle açılacak ve Cam Piramit’te düzenlenecek gecede festivalin ilk ödülleri verilecek. ‘Yırtık kot’ yasağının olduğu festivalde geceye katılacak kadınların gece elbisesi, erkeklerin ise koyu renk takım elbise giymesi rica edildi. 6 Aralık’ta ödüllerin açıklanacağını festival, ertelemeyle girdiği yeni yaşında bir değişim daha yaşadı. Festival, şehirdeki G-20 Liderler Zirvesi nedeniyle ekim ayından 29 Kasım’a ertelenmişti. Festival, ikinci değişikliğini, adındaki ‘Altın Portakal’ ifadesinin atılmasıyla yaşadı.Gecede Türkan Şoray ve Fransızlar’ın efsane sanatçısı Catherine Deneuve de boy gösterecek. Türkan Şoray’ın yönettiği ‘Uzaklarda Arama’ adlı film, festivalde ilk gösterimini yapacak.

Belgeseller yarışma dışı

Geçen yıl Taksim Gezi Parkı protestolarını anlatan ‘Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek’ belgeseli nedeniyle tartışmaların yaşandığı festivalde, bu yıl belgeselle birlikte kısa film yarışmaları kaldırıldı. Bundan böyle festivalde belgeseller ve kısa filmler bir seçki olarak izleyiciyle buluşacak.