Ardıç'tan HDP'li vekiller hakkında şoke eden yazı

Ardıç'tan HDP'li vekiller hakkında şoke eden yazı
Güncelleme:

Sabah gazetesinin yazarlarından Engin Ardıç, Mardin’in Nusaybin ilçesindeki sokağa çıkma yasağına karşı açlık grevine başlayan HDP’li vekillere “Öl de görelim” diye seslendi.

Nusaybin’de sekizinci gününe giren ablukaya karşı HDP’nin Mardin milletvekilleri Ali Atalan, Gülser Yıldırım, Mithat Sancar ve Erol Dora açlık grevine başladıklarını duyurmuştu.

Bugünkü ‘Öl de görelim‘ başlıklı köşe yazısında 13 Kasım’dan beri dört kişinin hayatını kaybettiği Nusaybin’e değinen Engin Ardıç, açlık grevine başlayan HDP’li vekillerle ‘ti’ye aldı’.

SABAH GAZETESI YAZARI ENGIN ARDIC. 07/11/2014 ISTANBUL. ISA TATLICAN ROPORTAJI. FOTOGRAF:KUTUP DALGAKIRAN

Açlık grevinin ölüm orucundan farklı olduğunu ve  grevdeyken yemek yendiğini ifade eden Ardıç, “Kilo vermeye çalışan bütün hanımlara hararetle tavsiye edilir. Örneğin Cihangir’in delişmen kızları “hükümeti protesto” görüntüsü altında birkaç gün açlık grevi yapsınlar, hem postalcı basında ve Fethullahçı basında adları geçer, resimleri çıkar, hem de kalça ve göbek yağları erimiş olur” ifadelerini kullandı.

Bu tür ‘şovlara’ kalkışmaya hakları yok

Ardından konuyu açlık grevine başlayan HDP’li vekillere getiren Ardıç, yazısına şöyle devam etti: “Masaya tekme atanların masaya dönülsün teranesiyle bu tür “şovlara” kalkışmaya da hakları yoktur. Nusaybin’de sokağa çıkma yasağı varsa, bunun hesabını, çözüm sürecini yürütenleri enayi yerine koyup iki senede Nusaybin’i “kaleye” çeviren PKK’dan sorsunlar… Ya da, “sakın silahlarınızı bırakmayın” diye onlara akıl veren Türk gazetecilerinden…”

‘Ölürsen bir anlam taşır’

HDP’lilerin birkaç gün sonra ‘su koyuvereceğini‘ ve açlık grevinden vazgeçeceklerini iddia eden Sabah yazarı, yazısını şöyle sonlandırdı: “Açlık grevi, bu uğurda gerçekten ölmeye hazırsan, hatta ölürsen bir anlam taşır. Gerekirse ölecek misiniz yani? Şaklabanlığı bırakın. Kalkın da bir an önce meclise gidin, yemininizi edip görevinize başlayın. Yemini Türkçe edeceksiniz, zahmet olacak ama kusura bakmayın.”

 

KAYNAK: diken.com.tr