Fuatavni, takih durumunda olan 8 bankanın isimlerini açıkladı

Fuatavni, takih durumunda olan 8 bankanın isimlerini açıkladı
Güncelleme:

Twıtter fenomeni Fua Avni, BDDK tarafından uzun süredir denetim ve takip altında tutulan ancak el konulmayan 10 bankanın 8'nin ismini açıkladı.

Fuat Avni, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BDDK'yi Bank Asya konusunda karar almaya zorlamasından sonra bir süre önce gündeme getirdiği "10 banka risk altında" sözünün ayrıntılarını açıkladı. Avni, 10 bankadan 8'nin ismini açıkladı.

İŞTE TÜRKİYE GÜNDEMİNE BOMBA GİBİ DÜŞEN TWEETLER :

 

-Taşıma su ile değirmen dönmez, on değirmen hiç dönmez. Yıllarca batmasın diye devletin parasıyla ayakta tutmaya çalıştıkların çatırdıyor.

-Birkaç gündür batmak üzere olan bankaları yazıyorum. Tiran, banka isimlerini açıklayacağımdan o kadar korkuyor ki ne yapacağını şaşırdı.

-Korku iliklerine kadar sinsin titrediğini göreyim sonra korktuğun başına gelecek. Neden korkuyorsan onu deşifre edeceğim. Korkma, titre

-Efkan'ın biatçı adamları bir vatanseverin ağzını kapatırken 'Kral çıplak' diye haykırıyordu. Çıplaksın doğru ama kral değilsin, tiransın.

-Ekonomideki olumsuz gidişin ve takibe alınan bankaların durumu ülkeyi felakete sürüklerken Tiran ve hükümet hala farklı algılarla uğraşıyor.

-Tiran, tedbir almak yerine Havuz Medyası'yla yeni algı oyunları kurmaya hazırlanınca bana banka isimlerini açıklamaktan başka yol bırakmadı

-Güzel insanar, riskli bankaların raporunu iki gün tafsilatıyla yazdım. Bankalar hangileri ismen yazacağım, gerisi size kalmış.

1. Tüm baskılara ve hukuksuz işlemlere rağmen Bankasya'nın ayakta durması Tiran'ı delirtti.

2. Tiran, Ağustos'ta Bankasya'nın adını vererek uçakta açıklamalar yapmıştı. Bankacılık kanununa göre bir bankayı itibarsızlaştırmak suçtur.

3. Tiran, hukuku ayaklar altına almayı alışkanlık haline getirdiğinden bu akşam da Bankacılık Kanunları'nı çiğneyen açıklamalar yaptı.

4. BDDK'nın yakın takibe aldığı bankaları yazmıştım. Tiran sorulan soru üzerine soğukkanlı bir yalancı olarak 'Başka banka yok' dedi.

5.Herkesten sakladıkları halde dış yatırımcıdan saklayamadıkları ve gelecek yatırımların önünü tıkayan riskli bankalar şunlar.

6. Tiran, banka ismi verdiğine göre benim de vermemde beis yok. Tiran'ın kara kutusu ve bürokratlarının yönettiği VAKIFBANK

7. Koç Grubu'nun tüm şirketlerine ceza yağdıran ve Koç'u batıracağına yemin eden Tiran'ın batırmak için özellikle uğraştığı YAPI KREDİ.

8. Bankacılık piyasasında 'Hakim ortaklara verdiği usülsüz kredilerle' meşhur ŞEKERBANK.

9. Bankacılığın duayeni olarak bilinen Hüsnü Özyeğin'in bir türlü kar edemeyen bankası, FİBABANK.

10. Muhasebe sistemindeki sıkıntıları ayyuka çıkmış, TURKİSHBANK

11. Dünyanın en büyük bankalarından olmasına rağmen 'Denetimlerinde sıkıntı var' diye takibe alınan ve zor durumda kalan CİTİBANK.

12. Gezi olaylarında Tiran tarafından faiz lobisi olmakla suçlanan, HSBC.

12. Muhasebe sisteminde sıkıntı olduğu gerekçesiyle takibe alınan TEKSTİLBANK.

13. Diğer iki bankayı Tiran, ekonomi kurmayları ve BDDK iyi biliyor. Bundan sonraki hamlelerine göre onları da yazacağım.

14. Koltuğa oturup her istediğini alan, ekonomi batsa umrunda olmayan ve krizi hükümete taşere etmeye hazırlanan Tiran, rahat uyuyamayacak..