Arzu Demir'in yargılanmasına başlandı

Arzu Demir'in yargılanmasına başlandı
Güncelleme:

Mahkeme kararıyla toplatılan "Dağın Kadın Hali" kitabı nedeniyle hakkında dava açılan Arzu Demir'in yargılanmasına başlandı.

Demir savunmasında, çözüm süreci devam ediyor olsaydı yargılanmayacağını belirterek "Gazetecilik yaptım" dedi.

" 7 BASKI YAPTI. TOPLATILMASI SİYASAL BİR KARAR"
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Arzu Demir ve avukatları katıldı. Etkin Haber Ajansı (ETHA) ve Fırat Haber Ajansı'nda (ANF) çalışan Arzu Demir yazılı yaptığı savunmasında, kitabının Kasım 2014'te yayınlandığını belirtti. Kitapla ilgili toplatılma kararının verildiği 15 Mart 2016 tarihine kadar 7 baskı yaptığını ifade eden Demir, söz konusu toplatma kararının aradan geçen 1,5 yılllık süre gözönüne alındığında siyasal bir karar olduğunu vurguladı.

"ÇÖZÜM SÜRECİ DEVAM EDİYOR OLSAYDI YASAKLANMAYACAKTI"
"Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözümü için İmralı'da başlatılan çözüm süreci devam ediyor olsaydı, -Dağın Kadın Hali- yasaklanmayacaktı" diyen Arzu Demir, "Kitabım ve ben, yasaklanan birçok kitap ve yargılanan birçok meslektaşım gibi yeniden başlayan savaşın ve çatışmanın mağdurlarıyız" diye konuştu.

"GAZETECİLİK YAPTIM"
10 gün kadınlara dağa çıkma nedenlerini, kadın-erkek açısından geleneksel rollerin nasıl yaşandığını, aşk için cinsellik için neler hissettiklerini sorduğunu anlatan Demir, "Gerçeği yazdım. Özetle gazetecilik yaptım. Gittim, gördüm, konuştum ve yazdım" diyerek suçlamaları reddetti.

MÜTALAA İÇİN ERTELENDİ
Sanık Demir'in avukatı Gülizar Tuncer de aydınlar üzerinde baskılar oluşturulan bir dönem olduğunu ifade ederek "Siyasi politikalara aykırı görüşlerdeki insanlar yıldırılmaya çalışılmaktadır" diyerek müvekkilinin beraatini talep etti. Duruşma, savcının mütalaasını hazırlaması için ertelendi.

İDDİANAME
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, gazeteci Arzu Demir'in "Dağın Kadın Hali" kitabında terör örgütü PKK'nın eylemlerini meşrulaştırma,övme amacına yönelik olduğu, saldırıyı öven, teşvik eden nitelikte olduğu ifade ediliyor. Kitap içeriğine göre basın ve ifade özgürlüğü kapsamında kalmadığı belirtilerek Demir'in "Terör örgütü propagandası yapmak", "Suç işlemeye alenen tahrik etmek", "Suçu ve suçluyu övme" suçlarından 2 yıldan 14 yıl 6 aya kadar hapsi isteniyor.