Asan'dan Arınç ve Kurtulmuş'a: Hani bu dizi Türkiye’ye çok değer katıyordu

Asan'dan Arınç ve Kurtulmuş'a: Hani bu dizi Türkiye’ye çok değer katıyordu
Güncelleme:

Gözaltına alınıp serbest bırakılan ‘Tek Türkiye’ dizisinin yapımcısı Salih Asan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Numan Kurtuluş’a seslendi.

Asan, “Hey Arınç ve Kurtulmuş. Hani bizim dizimizi çek beğeniyor, etkileniyor ve yararlı olduğunu söylüyordunuz. Bu dizinin ülkeye çok yarar sağladığını belirtiyordunuz. Bir terör örgütü üyesi sıfatıyla karakollarda tutuyorsunuz. O günden bu güne ne değişti? Biz halen durduğumuz yerdeyiz. 'Tek Türkiye, tek devlet ve tek bayrak' diyoruz.” dedi.

Pazar sabahı ‘Sungurlar’ dizisinin çekildiği Eskişehir’deki evinde gözaltına alınıp dün gece serbest bırakılan Salih Asan, Eskişehir’de 'medyaya özgürlük' eylemine katıldı. Adliye önüne gelen Asan, burada vatandaşların alkış ve sevgi gösterisiyle karşılandı. Avukat Turgay Balaban ile birlikte açıklama yapan Asan, yaşananların bir algı ve intikam operasyonu olduğunu söyledi.

“Ülkemiz bizi adam yerine koyup bir otuz kırk saat misafir etti. Bu gözaltına alma sürecinde de ifade ettiğim gibi bir algı ve intikam alma operasyonunda başka bir şey değildir.” diyen Asan şöyle devam etti: “Netice itibariyle 2007 yılında çekimlerine başladığımız ‘Tek Türkiye’ dizimizde anlattığımız tek bir şey vardı. ‘Tek Türkiye, tek millet, tek bayrak’ netice itibarıyla yayınladığı süreç içerisinde 148 bölüm ‘Tek Türkiye’ dizisi yaptık. Ardında Şefkat Tepe’ adlı diziyi yaptık. Ardından şimdi Yunus Emre’ otağından sizlerin misafiri olduk, Eskişehir’in misafiri olduk. ‘ Sungurlar’ dizisini çekiyoruz.”

Asan, şunları söyledi: “Bundan yedi sene önce bugün Türkiye’yi idare eden siyasi iktidarın başbakan yardımcısı konumundaki insanların dahi ‘takdirle, ibretle izliyoruz, ülkemize birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize çok ciddi hizmetler ediyorsunuz’ dediği bu dizininin iki bölümünden geçen iki kelime üzerinden bir algı operasyonu yapılıyor. Bir intikam operasyonu yapılıyor. Adı gecen o dönem konu olan örgütün ilgili talimatlarını verenlerin bugün yine iktidar partisinin iktidar partisinden milletvekili olarak halen kabinede bulunduklarını görüyorum. Netice itibarıyla bunu yapmayın beyler, yapmayın efendiler bu millete, bu devlete yapmayın yazıktır günahtır.”

O süreçte Numan Kurtulmuş ile Bülent Arınç’ın dizi hakkında kendilerini söylediklerini vatandaşlarla paylaşan Asan, şöyle konuştu: “8 bin metre yükseklikte, havadan gelirken dönemin (HAS) parti başkanı, şu an Başbakan Yardımcısı olan Sayın Numan Kurtulmuş Bey'le tanıtma şerefine kavuştum. Bana dizimizi çok seyredemediğini ancak etraftan, eşinden dostundan duyduğunu ve çok yararlı işler yaptığımızı, bu milletin birlik harcını katkı sağladığımızı o gün söyleyen Numan Bey, bugün ne değişti? Bir terör örgütü üyesi sıfatıyla bizi terörle mücadele şubelerinde bekletiyorsunuz. Sayın Bülent Arınç, Konya programlarınızda ‘Tek Türkiye’ dizi oyuncularımızla sizleri tanıştırdığımızda eşi hanım efendinin kendisinin bu diziyi hayranlıkla, ibretle izlediğinizi, bu milleti, bu ülkeye ciddi katkılarda bulunduğumuzu söylediğiniz. O günden bugüne ne değişti? Biz halen durduğumuz yerdeyiz. ‘Tek Türkiye' diyoruz, 'tek devlet' diyoruz, 'tek bayrak' diyoruz. Biz vazifemizi devam ettireceğiz. Sungurlar dizimizle ülkemize, milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz.”

BANA RAHLEYİ VE O ÖRGÜTÜ SORDULAR

Gözaltı sürecinde savcı tarafından kendisine sorulan soruları vatandaşlarla paylaşan Salih Asan, “Şimdi gözaltında kaç senedir bu şirkete çalıştığımı, görevimizin tam olarak ne olduğunu sordular. 2009 yıllarında soruşturmaya konu olan örgütün adını sordular. Ben dedim ‘ben duymadım'. Bu kelimeyi terör şubesinden duydum.’ O örgütün bir yayın evinden bahsettiler. İsmi ‘Rahleymiş’. Dedim ki ben ‘Rahle'yi duymadım.’ ‘Rahle’ benim bildiğim Konya'da çalıştığım dönemde 'babam Kur'an okusun diye aldığım bir eşyadır' dedim”