Asortie Mobilya 2. yurtdışı mağazasını Dubai’de açıyor !

Asortie Mobilya 2. yurtdışı mağazasını Dubai’de açıyor !
Güncelleme:

Türkiye’de lüks mobilya ve dekorasyonun önemli markası Asortie Mobilya, yurtdışı açılımlarına hız verdi.

Lüks mobilya ve dekorasyon denince akla ilk gelen markalardan olan ve daha çok üst gelir grubuna hitap eden tasarımları ile adından söz ettiren Asortie Mobilya, Dubai’nin en önemli merkezlerinden Al-Wasl caddesinde mağaza açıyor.

Konu ile ilgili bilgi aldığımız Asortie Yönetim Kurulu Başkanı Murat Erat, Dubai’de mağaza açmak için yaklaşık 2 yıldır altyapı çalışmaları yaptıklarını ve son aşamaya geldiklerini söyledi. Dubai pazarını sadece Birleşik Arap Emirlikleri ile sınırlı düşünmediklerini, Dubai’den tüm Afrika’ya önemli açılımlar hedeflediklerini dile getiren Murat Erat, Türkiye’deki lüks mobilya ve dekorasyon tarzını Ortadoğu ve Afrika ile buluşturacaklarını söyledi.

Dubai’nin önemli ve en lüks caddelerinden biri olan Al-Wasl caddesindeki 600 metrekarelik villa tipi mağaza ile Dubai’de mobilya sektörüne yeni bir tarz kazandıracakları söyleyen Murat Erat, yeni mağazalarından çok umutlu olduğunun da altını çizdi.

 

Hâlihazırda, Türkiye’den 32 farklı ülkeye klasik mobilya ihracatı yaptıklarını ve bu pazarı daha da büyütmek için çalıştıklarını söyleyen Murat Erat,  Asortie Markası ile Dubai’nin en önemli mobilya markası olmak istediklerini belirtti. İlk hedeflerinin ilk 3 yıl içinde Dubai’de bilinen en önemli markalar arasına girmek olduğunu, bunu da reklam ile değil, müşteri memnuniyeti ile sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Dubai’deki hedef müşteri portföyünün, tıpkı Türkiye’deki gibi yüksek gelir grubundan oluşacağını dile getiren Murat Erat,  Aynı zamanda Asortie Dubai ile ürün satışından daha çok komple dekorasyon projeleri büyümek istediklerini söyledi.

Asortie Mobilya’nın her geçen gün kabına sığmayacak ölçüde büyüdüğünü ifade eden Murat Erat, 2015 yılı içinde İspanya’nın Marbella şehrinde de mağaza açacaklarını ve bununla ilgili olarak da belli bir aşamaya gelindiğini ve sadece uygun bir mağaza bulunacağını söyledi.

Dubai mağazasını yüzde yüz öz sermaye ile açtıklarını söyleyen Murat Erat, Asortie Dubai projesinde devletin de önemli teşvikleri olduğunu ve bu konuda çok memnun olduklarının da altını çizdi. Her Türk markasının yabancı ülkelerde korkmadan yatırım yapması gerektiğini vurgulayan Murat Erat, Asortie markasını dünyanın önemli mobilya markaları arasına sokmak istediklerini söyledi.