Ataklı'dan Mert'e sert eleştiriler

Ataklı'dan Mert'e sert eleştiriler
Güncelleme:

AK Parti’nin Başkanlık tasarısıyla Kemalistleri örnek aldığını savunan Cumhuriyet gazetesi yazarı Nuray Mert’e Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı sert tepki gösterdi.

Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı, “Utanmıyorsunuz susun bari” başlıklı yazısında, Nuray Mert’e “Ya sizin varlığınız neden ibaret?” sorusunu yöneltti.

İşte Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı’nın yazısının ilgili bölümü:

Cumhuriyet Gazetesi'nde yazıyormuş. Dikkat etmemiştim. Zamanında AKP'nin değirmenine çok su taşıdığı için şu anda nerede yazdığını da pek merak etmiyordum açıkçası.

Sadece bir iki kez “Erdoğan'a eleştiriler yaptığı için” bazı internet sitelerinde haber olmuştu.

Benim bakışım değişmedi hiç. O sıralardan galiba hatırlıyorum Cumhuriyet'te yazdığını.

Karşı devrimin mimarlarına sürekli destek veren, bilgi ve birikimlerini, entelektüelliklerini sırf üç beş kuruş için gerici zihniyetlerin hizmetine sunan, Türkiye'nin dönüşümüne destek verenler bir saatten sonra muhalefete geçseler ne olacak geçmeseler ne olacak.

Kim bu diye merak ediyorsanız söyleyeyim; Nuray Mert. Bu akademisyen her dönem ayakta kalmayı başaran değerlerimizden. AKP'nin ilk yıllarında var gücüyle Erdoğan ve çevresine destek veriyor, bu iktidarın Türkiye'yi demokrasi ve hukuk düzenine taşıdığını, özgürlüklerin nihayet geldiğini söylüyordu.

“CEMAATE LAF SÖYLETMEZDİ”

Cemaate laf söyletmezdi. Ne zaman cemaat 17‐25 Aralık olayına kalkıştı, Nuray Mert de taraf değiştirdi. Erdoğan'ı, AKP'yi eleştirmeye başladı.

Belli ki çok önem vermişler fikirlerine ki Cumhuriyet Gazetesi kapmış hemen. Nuray Mert dün Cumhuriyet'te yayınlanan yazısında Atatürk'le Tayyip Erdoğan'ı kıyaslamış. Kendince bir fark bulamamış. İkisi de tek adammışlar, ikisi de halkı kandırıp iktidara gelmiş, ikisi de sözlerini tutmamışlar.

Ayıp. İnsan utanır biraz. Atatürk'le Erdoğan'ı kıyaslamak “Biri ..k diğeri tezek” türü yazı yazmak Atatürk Cumhuriyeti'nin nimetlerinden yararlanarak iyi eğitim gören, hep el üstünde tutulan, bu sayede hiç tepetaklak olmadan hep çok kazanan biri için bana göre rezil bir durum.

Bakın eski AKP'ci yeni sözde muhalif Nuray Mert ne diyor; “Diyeceksiniz ki, Kemalistler de, önce ‘Halifeyi kurtaracağız' diye işe giriştiler, sonra toptan ilga ettiler. Çok doğru, ama şimdi de siz aynı şeyi yapıyorsunuz, önce demokrasi mücadelesi deyip, demokratların desteğini aldınız, demokratlıktan vazgeçtiniz, şimdi Cumhuriyet'in asıl sahibi biziz diyerek yol alıyorsunuz, sonuçta hedeflediğiniz, güvendiğiniz siyasi liderin tüm gücü eline alacağı sistemi inşa etmek.”

Bu satırlar Nuray Mert'in Atatürk ve Cumhuriyet'e olan öfkesini dindirmemiş, şöyle devam ediyor; “Birileri Atatürk'ü demokrasinin, özgürlüklerin önüne geçirip, tartışmanın konusu yapılmasına izin vermiyordu, siz de aynı şeyi yapıyorsunuz, belli ki daha da yapacaksınız. Böyle olunca tabii ki tek parti hukukunu savunuyorsunuz, sadece partinin ve liderinin adı ve meşrebi farklı, olay bundan ibaret.”

Ya sizin varlığınız neden ibaret?