Aydın Doğan Takvim'in hedefinde

Aydın Doğan Takvim'in hedefinde
Güncelleme:

Hürriyet Emlak'ta Ak Saray'ın satış ilanının çıkması Takvim'i çok kızdırmış. Gazete, Aydın Doğan'a çok farklı bir suçlamayla karşılık verdi...

İŞTE TAKVİM'İN HABERİ

Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Doğan Medya Grubu'nun gazetesi olan Hürriyet'in emlak sitesinde önceki gün Cumhurbaşkanlığı makamına yönelik büyük bir saygısızlık örneği yer almıştı. Hürriyet Emlak sitesinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı 1 milyar dolar bedelle satışa sunulmuş ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan adına da mesaj yer almıştı. Hürriyet, gelen tepkiler üzerine dün bir açıklama yaptı. Açıklamada böyle bir ilanın sitede yer almasının bir hata olduğu kabul edildi. Çirkin bir saldırının hedefi olduğu ve herkesin ilan girişi yapabildiği siteye, Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili uygunsuz ve yakışıksız ifadelerin yer aldığı iki ilan girildiği kaydedildi. Açıklamada, ilanların çok kısa sürede fark edilip kaldırıldığı belirtildi. Yüzde 25 hissesini Doğan Medya Grubu'ndaki diğer yayınlarla beraber Alman medya devi Axel Springer'e satan Aydın Doğan'ın patronluğunu yaptığı bu sitedeki skandal ise akıllarda soru işareti bıraktı! Zira sitede bütün ilanlar titizlikle incelenirken gerçek dışı olduğu açıkça belli olan bir ilanın nasıl olup da gözden kaçtığı anlaşılamadı.

ALGI OPERASYONLARI...
Kurumsal amaçlarının arasında "Dünya Yahudileri'nin ve İsrail devletinin çıkarlarını korumak" diye madde bulunan Axel Springer tarafından yönetilen gazetenin son dönemde kasıtlı ve iftira dolu haberleri de göz önüne alındığında, kamuyounda bir algı operasyonu yapıldığı iddiası güçlendi. Gazetenin bu tavrı, 28 Şubat süreci, 17 Aralık darbe girişimi, parti kapatma gibi dönemlerde yaptığı algı operasyonlarını hatırlattı. Sürekli 'tarafsız habercilik ve ilkeli yayıncılık' vurgusu yaptığı halde bu sözlerine hiç riayet etmeyen gazetenin, mecburiyetten özür dilemesi ise inandırıcı bulunmadı. Axel Springer'in sahibi olduğu Bild gazetesinin de haftalardır Cumhurbaşkanlığı Sarayı için "Türkiye'deki muhaliflerin yeni bir Gezi Parkı isyanı için sembolü bu saray olacak" diye haberler yapması saygısız ilanın kasıtlı olarak yayınlandığı fikrini güçlendirdi.