Ayşenur Arslan-Mahmut Övür polemiği sürüyor

Ayşenur Arslan-Mahmut Övür polemiği sürüyor
Güncelleme:

Övür’ün ‘Ayşenur Arslan neden rahatsız?’ başlıklı yazısına yanıt veren Arslan, Övür’ün vurulmasıyla ilgili yazısının tamamının doğru olduğunu, Ali Kırca ve Ferhat Boratav’ın konunun yaşayan tanıkları olduğunu söyledi

Sabah Gazetesi’ndeki köşesinde gazetemiz yazarı Ayşenur Arslan’ın gündeme getirdiği 1997'deki vurulma olayıyla ilgili yazıya yanıt veren Mahmut Övür, yazıda anlatılanların doğru olmadığını iddia etti. Arslan, kendisini hedef alarak suçlayan Övür'e yanıt verdi. Önceki gün BirGün’de çıkan köşe yazısında dile getirdiği konunun canlı tanıkları olduğunu belirten Arslan, “Mahmut Övür, polemik konusu haline gelen sünnet düğünüyle ilgili yazım için ‘rahatsız olduğumu’ söylemiş. Açıkçası ben neden rahatsız olacağımı anlamadım? Sabah Gazetesi’nde köşesinin olmasından mı yoksa AKP’den milletvekili olmak istemesini kıskandığımdan mı bilemiyorum” dedi.

Mafya liderinin düğününe davetli olarak nasıl gidilir?
Övür’ün yazdıklarından rahatsızlık duymasının nedenini “çok iyi anladığını” dile getiren Arslan “Ben gazeteciliğin etik kuralları hakkında fikir sahibi olan bir gazeteciyim. 42 yıldır bu işi yapıyorum. Yeraltı dünyasına mensup olduğu söylenen bir ismin yeğeninin sünnet düğününe gazeteci ya da davetli olarak nasıl gidilir? Bunu anlamakta gerçekten güçlük çekiyorum” şeklinde konuştu.

Arslan şunları söyledi: “Övür, ‘ben oraya gazeteci olarak gittim, Ali Yasak’ın (Drej Ali )arkadaşı olarak gitmedim’ diyor. Peki, bir siyasetçi olarak gittiğini söyleyecek olan Meral Akşener’i neden hedef aldı? Çünkü bu yazı, Mahmut Övür’ün, Meral Akşener’in bir sünnet düğününde Çatlı’yla bir araya geldiklerin söylediği yazı üzerine kaleme alındı ve tartışıldı. Ali Yasak gibi bir ismin yeğeninin sünnet düğününe gazeteci olarak gidilebiliyorsa, siyasetçi olarak da gidilebilir. Neden Meral Akşener’i buradan vurmaya kalkarsınız?”

Tanıklar Ali Kırca ve Ferhat Boratav
Drej Ali lakaplı yeraltı dünyasının bilinen isimlerinden Ali Yasak’ın ATV habere gelip bu sözleri söylemediğini iddia eden Övür’ün doğruları dile getirmediğini kaydeden Arslan, olayın tanıkları olduğunu, bu tanıkların Ali Kırca ve CNN Türk CNN Türk Haber Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Boratav olduğunu söyledi.
“Ben tanıklarımı söyledim. Ne duyduğumu söyledim” diyen Arslan, Övür’ün bu kadar rahat konuşmasında güvendiği iki şey olduğunu düşündüğünü belirtti.

Övür'ün güvendiği dağlar!
“Bunlardan birinci Ali Kırca’nın yıllardır susma hakkını kullanıyor olması ve hiçbir konuya dair konuşmaması. Ali Kırca bundan birkaç yıl önce Övür, ‘Feytullah Gülen kasetini Ali Kırca’yla Ayşenur Arslan’a sorun’ diye bizi hedef gösterdiğinde de konuşmamıştı. Övür, Kırca’nın bu konuda da konuşmayacağını iyi biliyor. Oysa evet odasındaydı, üstü açık bölümlerdeydi o sırada odalarımız ve Ali kırca’nın hem oradaki sesleri duyduğunu, hem de sonradan anlattıklarımızı hatırladığını biliyorum.”

Beni CNN Türk’ten Boratav kovdu
Övür’ün güvendiği ikinci şeyin ise kendisinin CNN Türk’den yollayan isimlerden biri olan Ferhat Boratav’ın kendisini korumayacağını düşünmesi olduğunu vurgulayan Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “İşin asıl tanığı Ali Yasak. Oraya ‘sen benim arkadaşım olarak gelip beni arkadan bıçakladın’ diye dalan bir insanın herhalde anlatacakları vardır. Ama asıl olarak onun susacağına çok güveniyor Mahmut Övür. Neden sustuğunu, bütün bu olayların o dönemler neden mahkeme safhasında yer almadığını, daha geçenlerde de bir TV kanalında bu konu sorulduğunda Mahmut Övür’ün neden sustuğunu, şimdi bile ‘daha sonra anlatacağım’ deyip, benim yalan söylediğimi öne sürerek ‘kendi gerçeğini’ bile anlatmaktan kaçındığını bie dönüp düşünmek lazım”.

BİRGÜN