Aziz Yıldırım: Serbest kaldığımda bir devlet büyüğü benimle ilgili ‘tutuklanacaktı’ demiş

Aziz Yıldırım: Serbest kaldığımda bir devlet büyüğü benimle ilgili ‘tutuklanacaktı’ demiş
Güncelleme:

Aziz Yıldırım: Serbest kaldığımda bir devlet büyüğü benimle ilgili ‘tutuklanacaktı’ demiş

Aziz Yıldırım: Serbest kaldığımda bir devlet büyüğü benimle ilgili ‘tutuklanacaktı’ demiş

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, yeniden yargılandığı ‘şike’ davasındaki savunmasında ilginç ayrıntılar paylaştı. 2011’de gözaltına alındıktan sonra serbest kaldığını ifade eden Yıldırım, “Bir devlet büyüğü benim için ‘Böyle olmayacaktı, tutuklanacaktı.’ ifadelerini kullanmış. Sonra tekrar gözaltı kararı verildi.” dedi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu 6 kişinin yeniden yargılanma süreci başladı. 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada sanıklar Aziz Yıldırım, Ahmet Çelebi, İlhan Ekşioğlu, Olgun Peker ve Abdullah Başak hazır bulundu. Giresun’da cezaevinde olan Selim Kımıl, savunmasını online görüntülü yaptı. Trabzonspor avukatlarının reddihakim isteği davayı uzatmaya yönelik olduğu gerekçesiyle geri çevrildi.

Medyanın yanı sıra izleyici ve avukatların büyük ilgi gösterdiği Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’ndaki duruşmada salon yetersiz kaldı. Birçok kişi yargılamayı ayakta takip etti. Mahkeme Başkanı Metin Tamirci, savunmaların kısa olması ricasında bulundu. Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada Aziz Yıldırım aylık gelirini 20 bin, İlhan Ekşioğlu 20 bin, Ahmet Çelebi 2 bin, Olgun Peker 10 bin, Abdullah Başak 15 bin, cezaevindeki Selim Kımıl bin 250 lira olarak bildirdi.

6 yıl 3 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onanan ancak yerel mahkemenin yeniden yargılama kararı verdiği davada Aziz Yıldırım, ilginç bir bilgi verdi. 3 Temmuz 2011’de gözaltına alındığında hastaneye götürüldüğünü, 4 günlük gözaltı süresi dolduğu için serbest kaldığını ama bunun kendisine bildirilmediğini anlattı. Bu sırada istediği kişiyle görüştüğünü belirtti ve öğlen saatlerinde serbest kaldığını televizyondan geçen bir alt yazı ile öğrendiğini açıkladı: “Ben serbest kalınca bir devlet büyüğü, ‘Böyle olmayacaktı, tutuklanacaktı’ ifadelerini kullanmış. Sonra tekrar gözaltı kararı verildi.”

Trabzonspor avukatlarının Fenerbahçe Asbaşkanı Mahmut Uslu’nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden yargılama konusunda söz verdiği iddialarına da cevap veren Yıldırım, “Uslu’nun Erdoğan ile böyle bir görüşmesi ve açıklaması yok. Erdoğan yargılama sürecine müdahil olmadı. Trabzonspor Başkanı ise mitinglerde Erdoğan’ın yanında yer alıyor. Kulüpler toplantısında Trabzonspor Başkanı, ‘Eğer Erdoğan’dan randevu isterseniz ben alırım’ diyor. Yargıyı etkileme söz konusuysa bunu Trabzonspor yapıyor.” itirazını yaptı.

Trabzonspor avukatlarının toplumsal ve siyasi etki nedeniyle yeniden yargılama kararının verildiği savunması üzerine de Yıldırım ile avukatlar arasında tartışma yaşandı. Trabzonspor avukatları Yıldırım’a müdahale edilmesini istedi. Avukatların mahkeme başkana çağrısına sinirlenen Yıldırım, “Otur yerine. Dinle beni. Ben seni dinledim. Eğer farklı konulara gireceksek bizim daha çok anlatacak şeyimiz var.” diye bağırdı. Yıldırım, yeniden yargılamaya ilişkin savunmasında,“Ben 17-25 Aralık soruşturmalarının operasyon olduğunu söylüyorum. Ergenekon, Balyoz, KCK, askeri casusluk davalarında vatanseverler yargılanmıştır. Bu davalarda beraat kararı verilmesi memleket için gereklidir.” şeklinde konuştu.

Öte yandan, davada mütalaa açıklayan Savcı Abdullah Mirza Coşkun, yeniden yargılama dosyası ile Yargıtay’ın şike ana dosyasında bozma kararı verdiği davaların birleştirilmesini istedi. Hukuka aykırı delillerin kullanılmaması fakat tapelerin de imha edilmemesi yönünde görüş bildirdi. Davalar birleştirilirken bir hafta da itiraz süresi tanındı.