'Baba gidersen tedavim kalır' dedi, o hâkim ikinci kez HSYK’ya başvurdu

'Baba gidersen tedavim kalır' dedi, o hâkim ikinci kez HSYK’ya başvurdu
Güncelleme:

'Baba gidersen tedavim kalır' dedi, o hâkim ikinci kez HSYK’ya başvurdu

\"'Baba

'Baba gidersen tedavim kalır' dedi, o hâkim ikinci kez HSYK’ya başvurdu

Sulh ceza hâkimliklerinin kaldırılmasını istedikten sonra Zonguldak'a düz hâkim olarak atanan Hâkim Kemal Karanfil, komadan yeni çıkan ve bu nedenle tedavisi süren 10 yaşındaki oğlu için atamasının durdurulmasına ilişkin HSYK'ya yeniden itirazda bulundu. HSYK, geçtiğimiz günlerde Karanfil'in ilk itirazını kabul etmemişti.

Oğlunun tedavisi sürdüğü için bir yıl süreyle evini ve ailesini Zonguldak'a götüremeyeceği öğrenilen Hâkim Karanfil, küçük Ahmet'in "Baba sen gidersen tedavim nasıl olacak? Ya beni de götür ya sende gitme? Bizleri yalnız bırakma" sözleri ve bir yıl içinde 3 kez kaza geçiren eşinin isteği üzerine atamasının durdurulması için yeniden HSYK' ya başvurdu. Hâkim Karanfil, ikinci kez itiraz için bizzat kendisinin Ankara'ya gittiğini sosyal paylaşım sitesinden duyurdu. Karanfil, sosyal paylaşım sitesinden yaptığı paylaşımda, "1. Daire tarafından reddedilen insani ve masum talebimin, genel kurulca yeniden gözden geçirilmesi için HSYK'dayım. Bakalım sayın diğer üyelerimiz, bu sınavdan başarı ile çıkabilecekler mi?" ifadelerini yazdı.

HSYK'nın geçtiğimiz günlerde çıkardığı mazeret kararnamesi, bazı hâkim ve savcıların mağduriyet yaşamalarına yol açtı. Bunlardan biri de Eskişehir 1. Sulh Ceza Hâkimi Kemal Karanfil oldu. Hâkim Karanfil, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasından sonra kurulan sulh ceza hâkimliklerinin kaldırılması için Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvurmuştu. Dilekçesinde sulh ceza hâkimliklerinin 'adil olmadığını ve siyasi amaçlı' kurulduğuna dikkat çekmişti. Karanfil'in AYM'ye yaptığı başvurunun üzerinden daha 4 ay geçmeden görevinden alınarak düz hâkim yapılması dikkat çekti.

Karanfil, kış ortasında Zonguldak'a gönderilmesine Facebook adresinden tepki göstermişti.

Mazereti bulunduğu ve tayin isteği olmadığı halde atamanın yapıldığını belirten Karanfil, yoğun bakımdan yeni çıkan oğlu ve bu yıl 3 kaza geçiren eşine dahi acınmadığını vurgulamıştı. Karanfil, "10 yaşındaki Ahmet'im daha yeni yoğun bakımdan çıktı. Hayati tehlikesi ve tedavisi halen sürüyor. Eşimin de tedavisi sürmesine rağmen bu kış ortasında Zonguldak'a tayinim çıkarıldı. Oysa herhangi bir soruşturmam ve tayin talebim yoktu. Üstelik Eskişehir'e geleli henüz 2,5 yıl oldu." ifadelerini kullanmıştı.

'AHMET'İM SİZDEN HAKKINI İSTEDİĞİNDE NE YAPACAKSINIZ?'

Karanfil, Facebook adresinde, şunları dile getirmişti: "Kanun dışında yapılan her eylem, görevi kötüye kullanma suçunu oluşturur. Ve zamanaşımı da 15 yıldır. Hadi bu fani dünyada kimse sizden hesap soramadı. Ya öte dünyada 10 yaşındaki Ahmet'im ve bu kış gününde üç kazayı yaşayıp çocuklarının kanlarını gören masum eşim, sizden hakkını istediğinde ne yapacaksınız? Allah'a ne hesap vereceksiniz? Ben hakkımı helal ediyorum. Zira beni sizlere tanıtanların (adliyedeki fişçilerin) size tanıttığı şekliyle beni tanıdınız. Fakat 10 yaşındaki oğlum, Ahmet'im ve çocuklarım sizlere hakkını helal etmiyor, bilesiniz."

Hâkim Karanfil, söz konusu ara kararname ve Facebook'ta paylaştıklarının ardından atamasının durdurulması için 10 gün önce HSYK'ya itiraz da bulundu. Ancak Hâkim Karanfil'in Zonguldak'a düz hâkim olarak atamasının durdurulmasına itirazı HSYK 1. Dairesi kabul etmedi. Hâkim Karanfil, o itirazın reddedildiğini sosyal medyadaki hesabından duyurdu. Karanfil, itirazının reddedilmesine sosyal paylaşım sitesinden yazdığı şu ifadelerle sitem etmişti: "HSYK, Ahmet'in yoğun bakımda olduğunu raporlarına rağmen atama itirazımı kabul etmedi. Nerede kaldı vicdan. Ey HSYK'ya ve AKP'ye oy verenler. Evet, şu anda güçlüsünüz. Ama sizi ancak sizi her şeye gücü yeten Allah'a şikayet ediyorum."

'HSYK'DAYIM, SAYIN DİĞER ÜYELERİMİZ BU SINAVDAN BAŞARILI ÇIKABİLECEKLER Mİ?'

Hâkim Karanfil, Zonguldak'a yapılan atamasının durdurulması için ikinci kez HSYK' ya başvurdu. Oğlunun tedavisi sürdüğü için bir yıl süreyle evini ve ailesini Zonguldak'a götüremeyeceği öğrenilen Hâkim Karanfil, oğlu Ahmet'in "Baba sen gidersen tedavim nasıl olacak, bize kim bakacak? Ben sensiz nasıl yaparım bir yıl boyunca. Ya bizi de götür ya sende gitme? Bizleri yalnız bırakma" sözleri üzerine bu kez HSYK'ya bizzat giderek atamanın durdurulması için başvuru yaptığı öğrenildi. Karanfil'in ikinci itirazının ise bu kez HSYK Genel Kurulunca görüşülerek neticeye bağlanacağı kaydedildi.

Hâkim karanfil, ikinci kez itiraz için bizzat kendisinin Ankara'ya gittiğini sosyal paylaşım sitesinden duyurdu. Hâkim karanfil, sosyal paylaşım sitesinden yaptığı paylaşımda, "1. Daire tarafından reddedilen insani ve masum talebimin, genel kurulca yeniden gözden geçirilmesi için HSYK'dayım. Bakalım sayın diğer üyelerimiz, bu sınavdan başarı ile çıkabilecekler mi?" ifadelerini yazdı.

SOSYAL PAYLAŞIM SİTESİNDEN AHMET'E DESTEK YAĞIYOR

Hakim Karanfil'in bu paylaşımı sosyal medyada büyük destek gördü. Birçok kişi sosyal medya hesabından, "İnşallah başvurunuz kabul olur. Ahmet'in isteği yerine gelir ve tedavisi Eskişehir'de aksamadan devam eder. Dualarımız küçük Ahmet için. HSYK, ne olur bari küçük Ahmet'e acıyın. Atamayın durdurun." ifadelerini yazması dikkat çekti.