Bahçeli'den medyaya ağır sözler

Bahçeli'den medyaya ağır sözler
Güncelleme:

Devlet Bahçeli, "Çöreklenmiş 30 yıldır zehir saçan basın mensupları var, köşe yazarları var." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Yargısal süreçler 10 Temmuz'da yapmayı düşündüğümüz kurultayı şimdilik imkansız kılıyor" dedi. Grup konuşması sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan  Devlet Bahçeli, bir gazetecinin “19 yıldır partinin başındasınız. Sizce delegenin bir değişim talebi yok mu?” şeklindeki sorusuna kızarak, “Peki milletin değişim talebini basın olarak siz niye karşılamıyorsunuz. Çöreklenmiş 30 yıldır zehir saçan basın mensupları var, köşe yazarları var. Bunlarda hiçbir değişim talebiniz olmuyor mu? Hep insanlar MHP’den bekliyor bunu.” şeklinde yanıt verdi. Bahçeli, “Eğer 10 Temmuz’da kurultayımızı yapamazsak 18 Mark 2018 tarihinde olağan kongremiz yapılacaktır. O çalışmalara başlarız” ifadelerini de kullandı.

"10 TEMMUZ'DA KURULTAY İMKANSIZ"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Çankaya İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'nın 10 Temmuz'da yapılması planlanan Olağanüstü Kurultay'ın yapılamayacağına hükmettiğini belirterek, "Yargısal süreçler 10 Temmuz 2016'da yapmayı düşündüğümüz 6'ncı Olağanüstü Büyük Kurultayımızı şimdilik imkansız kılmaktadır" dedi.

MHP lideri Bahçeli partisinin Meclis'teki grup toplantısında konuştu. Bahçeli, geçtiğimiz 19 Haziran'da muhaliflerin düzenlediği tüzük kurultayında alınan kararlara 24 Haziran günü Ankara 3'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'nin ihtiyati tedbir kararı verdiğini anımsatarak, "Böylelikle korsa kurultay tüm sonuçlar itibariyle beklemeye alınmıştır. Dün de Çankaya 4'üncü İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, 3'üncü Asliye Hukuk Mahkemesinin tensip ve ek tedbir kararı karşısında parti tüzüğünün 63'üncü maddesinin 4'üncü fıkrasına aykırı olduğundan 10 Temmuz'da planladığımız 6'ncı Olağanüstü Büyük Kurultayımızda seçim yapılamayacağına hükmetmiştir. Hukuken 10 Temmuz'da Genel Başkan ve Genel Merkez Organlarının seçiminin gerçekleşmesi şu aşama ve tablo karşısında mümkün değildir. Tüzük değişikliği konusunda ise 3. Asliye Hukuk Mahkemesinin tedbir kararı bulunduğundan bu çerçevede bir değişikliğe gitmek de usul ve esas açısından doğru ve yerinde görülemeyecektir. Yargısal süreçler 10 Temmuz 2016'da yapmayı düşündüğümüz 6'ncı Olağanüstü Büyük Kurultayımızı şimdilik imkansız kılmaktadır. Bundan sonra izlenecek yol haritamızı Ankara 3'üncü Asliye Hukuk Mahkemesinin kararına karşı paralel kuryelerin YSK'ya yaptıkları itirazlar netleştikten sonra aziz milletimizle ve dava arkadaşlarımızla paylaşacağız" diye konuştu.