Balyoz soruşturmasında sürpriz!

Balyoz soruşturmasında sürpriz!
Güncelleme:

Altan şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldı

Gazeteci Mehmet Baransu’nun tutuklandığı Balyoz davasında kumpas iddialarına ilişkin soruşturmada Balyoz haberlerinde imzası bulunan gazeteci Yıldıray Oğur’un da şüpheli sıfatıyla ifadesi alındı. Soruşturma kapsamında Ahmet Altan ve Yasemin Çongar’ın da ifadesi alınacağı öğrenildi.

Hürriyet'te yer alan habere göre, gazeteci Mehmet Baransu’nun tutuklandığı Balyoz davasında yargılanan bazı sanıklara ‘kumpas’ kurulduğu iddiasına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gazeteci Yıldıray Oğur şüpheli sıfatıyla ifade verdi.

Dün Çağlayan’da ki İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Oğur’a savcılıkta ‘Balyoz haberlerine konu olan belgelerin nasıl ve nereden temin edildiği’, ‘Balyoz belgeleri arasında yer alan Egemen hareket planının imha edilip edilmediği, edilmediyse nerede olduğu‘nun sorulduğu belirtildi.

İfadesinde ‘belgelerin nasıl temin edildiğini bilmediğini sadece gazeteye getirildikten sonra belgeleri gördüğünü’ söylediği öğrenilen Oğur ifade işlemlerinin ardından adliyeden ayrıldı.

Öte yandan, soruşturma kapsamında Balyoz haberlerinde imzası bulunan o dönem ki Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan ile yazar Yasemin Çongar’ın da ifadesinin alınacağı öğrenildi.