Barbaros Şansal Kefaletle Serbest Bırakıldı

Barbaros Şansal Kefaletle Serbest Bırakıldı
Güncelleme:

Barbaros Şansal Kefaletle Serbest Bırakıldı

Barbaros Şansal Kefaletle Serbest Bırakıldı

Barbaros Şansal Kefaletle Serbest BırakıldıKKTC'de üzerinde 6 gram hintkeneviriyle yakalanan ünlü modacı Barbaros Şansal, Lefkoşa'da bugün ikinci kez mahkemeye çıkarıldı.
Mahkeme sonuçlanana kadar adadan çıkma yasağı getirilen ünlü modacı 40 bin lira kefaletle serbest bırakıldı.

Mahkeme çıkışı gazetecilerin sorularını cevaplayan Şansal'ın rahat tavırları dikkat çekti. Gazetecilere yapmayın "ben Hülya Avşar değilim" diyerek espri yapan ünlü modacı, "Gördüğünüz gibi bir talihsizlik bir bilgisizlik bir cehalet bir yanlış anlama... Soruşturma sürüyor. Hukuka intikal etmiş bir meseledir. Kefaretle serbestim. İyi ki bu olaylar Türkiye Cumhuriyeti'nde başıma gelmedi. Çünkü bir kere daha gördüm ki KKTC'nin hem polis teşkilatı, hem hukuk sistemi hem yüce adaleti büyük bir ihtimalle Türkiye'den 50 yıl daha ileri ve medeni... Bu nedenle KKTC'ye teşekkürüm var. Türkiye'nin de bu işlerden ders alması gerekiyor." dedi.

Türkiye'de oy verecek misiniz şeklindeki bir soruya cevap veren Şansal, Oy vermeyeceğim, koy vereceğim." diye konuştu.

Öte yandan, Mahkeme öncesinde Cihan Haber Ajansı'na açıklama yapan Barbaros Şansal, önceki gün ders verdiği esnada öğrencilerin hintkeneviri ile gördüğünü bu nedenle kullanmamaları için ellerinden aldığını belirterek, "Sabah 06.00'da uçağım vardı. Öğrencilerimden aldığım hintkenevirini bu nedenle cebimde unutmuşum. KKTC'ye geldiğim esnada Ercan Havalimanı'nda polis köpeğini severken fark edildi. Olay bundan ibarettir." ifadelerine yer verdi.

Bu arada Şansal'ın dün gönüllü olarak dün kan testi yaptırdığı ve kanında herhangi bir uyuşturucu maddeye rastlanmadığı da öğrenildi.