Başbakan Yardımcısından medyaya gözdağı

Başbakan Yardımcısından medyaya gözdağı
Güncelleme:

Kurtulmuş, "Medyadaki bazı arkadaşlar lütfen ayaklarını denk alsınlar. Türkiye, DEAŞ ile fiilen sahada savaş halindedir. Oturduğu sıcak masaların üstünde uyduruk görüntülerle halkın moralini bozmak vatanseverlik değil." dedi.


Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısına verilen arada gazetecilere yaptığı açıklamada, "MHP ile anayasa konusundaki görüşmelerimiz başından itibaren son derece açık ve şeffaf bir şekilde yürüyor. Başta belirlenen prensipler çerçevesinde herhangi bir sapma söz konusu değildir. Genel bir mutabakat, tam bir mutabakat içerisinde MHP, zaten Meclise inmiş olan, artık komisyonda da görüşülmeye başlanmış olan bu anayasa paketine destek vermeyi sürdürecektir." ifadelerini kullandı.

Anayasa değişikliğinin Türkiye'de etkin bir yönetim modeli kurulması için talep edilmiş olan bir değişiklik olduğunu kaydeden Kurtulmuş, şöyle konuştu:

Desteği Parlamentodaki milletvekilleri verirse, bu anayasa değişikliği teklifi millete gider, millet de 'evet' derse buna mani olmaya kimsenin gücü yetmez. Milletten başka hiçbir güç bu memlekette yoktur. O devirler geride kaldı. Kapalı kapılar ardında 'cumhurbaşkanı şu olur, anayasa mahkemesi başkanı bu olur' diye hesaplar yapıp ondan sonra milletin önüne çıkarıp onları sözde al gülüm ver gülüm oylatarak cumhurbaşkanı seçme zamanı da, üst yargıdaki adamları belirleme zamanı da tarihe karışmıştır."