Başbakan'dan Ahmet Şık'a dava

Başbakan'dan Ahmet Şık'a dava
Güncelleme:

Başbakan Binali Yıldırım, gazeteci Ahmet Şık'ın AKP-Gülen cemaati ilişkisini ele aldığı kitabi nedeniyle dava açtı.

 Gazeteci Ahmet Şık'ın AKP-Gülen cemaati ilişkisini ele aldığı “Paralel Yürüdük Biz Bu Yollarda” adlı kitabında, dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olan Başbakan Binali Yıldırım’a kamu görevinden dolayı hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı dava başladı.
İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya 2 yıl 4 aya kadar hapsi istenen gazeteci Ahmet Şık, avukatı Tora Pekin ve Binali Yıldırım'ın avukatı katıldı.
Duruşmada savunma yapan Şık kitabın indeks kısmında çok sayıda isim olduğunu ancak sadece Binali Yıldırım'ın dava açtığını belirtti.
Şık: Fezlekelerdeki iddiaları yazdım
Kitaptaki bilgilerin mevcut fezleke ve medyada çıkan haberlerden alıntılarla oluştuğunu belirten Şık, “Eğer savcı kitabı okusaydı dava açmayacağını düşünüyorum” dedi.
Sadece Yıldırım hakkında değil, dönemin bakanları ve başbakanının da kitapta yer aldığını belirten Şık “Söz konusu kitap AKP-Gülen hareketi işbirliğinin sona erip kavganın başladığı döneme dairdir. Savcı eğer kitabı okumuş olsaydı, 480. sayfadaki 'Bacanağı Üzerinden Bakan Hedefte' başlığının bile kitapta hakaret kastının olmadığını gösteriyor” diye konuştu.
"Aslında sadece Binali Yıldırım için değil, mevcut ya da eski bakanlar ile birlikte o zamanki Başbakan için de açıklamalar var" diyen Şık, "Gazeteci olarak bunları yazmakla yükümlüyüm. Yazmaya da devam edeceğim" diye konuştu.
"Fezlekeleri hazırlayanlar dinlensin"
Kitaptaki bilgilerin yolsuzluk soruşturmasına ilişkin iddiaları içerdiğini ekleyen Şık "Fezlekelerde görev alan polislerin tanık sıfatıyla celsede dinlenmelerini ve fezleke içeriklerinin doğruluğunun ispat edilmesini talep ediyorum" dedi.
Fezlekeleri hazırlayan polis memurlarının dinlenmesi talebini reddeden mahkeme davayı 21 Eylül'e erteledi.
Aynı kitaptan ikinci yargılama
Şık, yine aynı kitabında Yıldırım'a hakaret ettiği gerekçesiyle Anadolu 22. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 4 bin TL manevi tazminat cezasına çarptırılmıştı. 

BİANET