Basın Kartı Komisyonu'ndan önemli toplantı

Basın Kartı Komisyonu'ndan önemli toplantı
Güncelleme:

Basın Kartı Komisyonu’nun bu yıl içindeki üçüncü toplantısı 23-24 Eylül 2014 tarihlerinde Ankara’da yapılacak.

Başkanlığını Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto’nun yaptığı ve TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş’in içinde bulunduğu Basın Kartı Komisyonu, ilk kez basın kartı alacak basın mensupları ile sürekli basın kartı alacak basın mensuplarının müracaatlarını Basın Kartı Yönetmeliği hükümleri kapsamında görüşülerek karara bağlayacak.
BAŞVURULAR 17 EYLÜL’E KADAR YAPILABİLECEK
Komisyona intikal ettirilecek dosyalarla ilgili iş ve işlemlerin zamanında ve doğru yürütülebilmesi için ilk inceleme Basın Yayın ve Enformasyon’un il müdürlüklerinde yapılıyor. Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, il müdürlüklerinden yönlendirilen dosyalar üzerinden işlem yapacağı için basın mensuplarının 17 Eylül 2014 Çarşamba günü mesai bitimine kadar başvurularını tamamlamaları gerekiyor. Bu tarihten sonra yönlendirilen başvurular bir sonraki komisyona sunulmak üzere bekletiliyor. Komisyonda bekleme süresi en geç 24 Ekim 2014 tarihinde dolan başvurular da görüşülüyor.
YAYINLAR SİSTEME YÜKLENECEK
Süreli yayınlarda çalışan basın mensuplarının çalışmalarının yayınlandığı gazete ve dergilere ilişkin örneklerin Komisyon tarafından talep edilmesi halinde öncelikle Devlet Enformasyon Sistemi (DES) baz alınıyor. Bu nedenle, çalışanlarınca basın kartı başvurusu bulunan gazete ve dergilerin 0 312 583 61 85/61 86/61 98 nolu telefonlardan DES şifresi alarak, yayınlarını düzenli olarak sisteme yüklemeleri gerekiyor.