Basın Kartı Komisyonu'ndan tartışmalı kararlar

Basın Kartı Komisyonu'ndan tartışmalı kararlar
Güncelleme:

\"Sürekli Basın Kartı\" almaya hak kazananlara \"ret\" cevabı verildi. İlk kez basın kartı alacaklara ise \"takdiren ret\" denilerek basın kartı verilmedi.

TGF VE TGS'DEN SERT TEPKİ

Komisyonun eski üyelerinden TGF Başkanı Karaca, başta kendileri olmak üzere yıllardır komisyon üyesi olan kurumların temsilcilerinin komisyondan çıkarıldığını hatırlattı. Kendilerinin yerine temsil kabiliyeti bulunmayan derneklerin dahil edildiğini dile getiren Karaca, yeni komisyonun alacağı kararların, BYEGM'nin iki dudağından çıkacak onaya bağlandığını kaydetti. Karaca, “Ne yazık ki, dediğimiz gibi oldu. Yeni yapısıyla formaliteye dönüştürülen komisyonun Ankara'da yaptığı toplantının ayrıntılı raporu meslektaşlarımızla ve kamuoyuyla paylaşılmayıp kamufle edildi.” dedi. Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Başkanı Uğur Güç de, “Hak edilmiş kartların tekrardan değerlendirilmesi ve yeniden elemeye tabi tutulması doğru değil.” diye konuştu.

Gazeteciler dava açıyor

Basın Kartı Komisyonu'nun sürekli basın kartı verilmesini engellediği gazeteciler arasında Abdülhamit Bilici, Ekrem Dumanlı, Mehmet Kamış, Bülent Korucu gibi isimler de bulunuyor. Zaman Genel Yayın Müdürü Abdülhamit Bilici, verilen kararı mahkemeye taşıyor. Gazetemizin avukatlarından Hasan Günaydın, kararın keyfî olduğunu belirterek, komisyonun bu tutumu karşısında hukukî süreç başlatacaklarını söyledi.

Cemiyet, komisyonu mahkemeye taşıdı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti de değiştirilen Basın Kartı Yönetmeliği'nin yürütmesinin durdurulması talebiyle Danıştay'a başvurmuştu. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto ise 17 Kasım Salı günü yaptığı açıklamada Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü'nün kendisine, “Ekrem Dumanlı ve Abdülhamit Bilici'yi dışarıda bırakalım, diğerlerinin kartlarını imzalayalım.” şeklinde skandal bir teklifte bulunduğunu açıklamıştı.