Başörtüsü tartışmasına Gülse Birsel de katıldı

Başörtüsü tartışmasına Gülse Birsel de katıldı
Güncelleme:

Tartışmalara \"Git patlat o kafayı şimdi\" başlıklı bugünkü yazısıyla katılan Hürriyet yazarı Gülse Birsel, eğitim sisteminin kız öğrencilerin durumuna indirgendiğini yazdı.

Gülse Birsel'in yazısı: 

 

Git patlat o kafayı şimdi

 

(...........................)

 

"Bu, sonun başlangıcıdır ey ahali! Türkiye'den yıllardır çok az bilimadamı çıkıyor. İcat yok. Yenilik yok. Sanayi geriliyor. İşsizlik diz boyu ama sanayiciler yetişmiş eleman bile bulamıyor! Hiçbir değer yaratamıyoruz. Kupon araziler bittiğinde ne yapacağız?

Kız öğrencilerin saçlarını kırmızıya boyaması, kazıtması, başörtüsü, fötr şapka veya naylon torba takması beni zerre kadar ilgilendirmiyor! Ama eğitimin kalitesizliği yüzünden geleceğimiz tehlikede. Ufukta bilgisiz ve mesleksiz genç yığınlarının bizi sürüklediği yoksul ve geri kalmış bir karanlık görünüyor.

"Cumhuriyet'in ilk yıllarındaki bir ortaokul mezununun yanında, bugünün üniversite öğrencisi kara cahildir" denir ya hep! O yokluk döneminde, hâlâ en iyi eğitimi veren üniversitelerin, sanat ve bilim kurumlarının kurulması, buraların insan yetiştirmesi için yurtdışından getirtilen hocalar, ayrılan enerji ve kaynak, o günün öncelik sırasındaki doğru bakışı gösteriyor.

Kanımca şu an Türkiye'nin en vahim problemi, İlber Hoca gibi konuşmak pahasına, cahilliktir! Bu durumu değiştirmeye, detayları ve toplum mühendisliğini bırakıp "iyi ve bilimsel eğitime" acilen kafa patlatmak lazım.

Yoksa bu kafa elimizde patlayacak!

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN