Bugün Başsavcılığı kendi belgesiyle yalanladı

Bugün Başsavcılığı kendi belgesiyle yalanladı
Güncelleme:

Arama kararında Kanaltürk ve BUGÜN temsilcilikleri ile bürolarında arama yapılması yönünde yazılı talimat yer almasına rağmen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı medyaya yönelik operasyon olmadığını iddia etti.


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu tarafından iş adamı Akın İpek’e ait şirketler için arama kararı verildi. Arama kararı verilen şirketler arasında Kanaltürk ve BUGÜN Gazetesi Ankara temsilcilikleri de bulunuyor. 
GELİŞMELERİ CANLI İZLE

Ankara 7. Sulh Hakimliği’nin arama kararını onayladığı yerler arasında birçok vakıf ve şirketin yanı sıra Kanaltürk ve BUGÜN Gazetesi Ankara Temsilcilikleri ile İpek Üniversitesi de bulunuyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı özgür basına yönelik operasyonun her kesimden tepki alması üzerine Anadolu Ajansı aracılığıyla medyaya yönelik bir operasyonun olmadığını açıkladı. Fakat Ankara 7. Sulh Ceza Hakimi Mustafa Çorumlu tarafından verilen arama ve el koyma kararında arama yapılacak vakıf ve şirketlerin isimlerinin yer aldığı bölümde Kanaltürk ve BUGÜN Gazetelerinin bürolarının aranmasıyla ilgili şu yazılı talimatta “Ayrıca Koza İpek Grubuna ait şirketler ile Kanaltürk ve BUGÜN Gazetesi Ankara Temsilcilikleri ile bürolarında”  arama yapılması emri verildiği açıkça görülüyor.

Sulh Ceza Hakimi Mustafa Çorumlu tarafından verilen arama ve el koyma kararında arama yapılacak vakıf ve şirketlerin isimlerinin yer aldığı bölümde Kanaltürk ve Bugün Gazetelerinin bürolarının aranmasıyla ilgili şu yazılı talimatta “Ayrıca Koza İpek Grubuna ait şirketler ile Kanaltürk ve BUGÜN Gazetesi Ankara Temsilcilikleri ile bürolarında”  arama yapılması emri verildiği açıkça görülüyor.

 


\"\"