Bayilik alırken nelere dikkat etmelisiniz?

Bayilik alırken nelere dikkat etmelisiniz?
Güncelleme:

İşte bayilik alırken dikkat etmeniz gereken konular...

Firmanın ticari geçmişi nedir? Bir firmadan bayilik aldığınızda o firmayı temsil edeceksiniz piyasadaki yada müşteri gözündeki itibarı sizi doğrudan etkileyecektir. Firma merkezini ziyaret ettiğinizde bulduğunuz kurumsal havayı şubelerine yansıtamamış bir firma ise terslik vardır.

Firmanın yeterli kadrosu var mı ? Bayilik aldığınızda tek başınıza kalmamanız önemlidir. Ürün tedariği ve lojistik konuları iyice netleştirin.  Bayilik alanlar kar ediyor mu ? Aslında bu bir ticari sır olduğu için pek paylaşılmak istenmez. Firmanın bayilerini araştırın ulaşabileceğiniz tüm şubeleri gezin mümkünse ,bayilik alan kişilerle görüşün, yorumlarını dinleyin. Hangi ticari geçmişse sahip olanlar başarılı ,hangi ticari geçmişse sahip olanlar daha dertli bu ticari geçmişleri kendiniz ile kıyaslayın. Gerekirse sizin açacağınız konuma benzer bir şubesinin sabahtan akşama kadar olan  müşteri sayılarını hesaplayın.

İmzalamadan okuyun, avukata danışın; bayilik sözleşmelerindeki firmanın ve sizin haklarınızı iyi okuyun,değerlendirin ileride çıkabilecek hukuksal problemlerin bu sözleşme üzerinden çözüleceğini unutmayın.

Türkiye’de bayilik veriyor

Jodex parfüm Türkiye’deki girişimcilere bayilik vermeye başladı.

Dünya’nın bir çok ülkesinde açtığı mağaza ve showroomlarla büyük beğeni toplayan Jodex Parfümleri Türkiye’deki girişimcilere kendi işlerini kurma fırsatı veriyor.  

Jodex, kaliteli hammadde ve ürün prensibi ile müşterilerinin isteklerine göre konsept ve çalışmalarını sürdürmektedir.Bulgaristan, Almanya, Özbekistan, Romanya, Letonya, Umman, Kazakistan ve Kuzey Irak’tan sonra Türkiyede’de franchise vermeye başlamıştır.Üstelik firmanın yaptığı açıklamada “marka bedeli”nin alınmayacağını açıklamıştır.Aqua Cosmetic, Jodex markası altında ürettiği parfümlerin ürün kalitesini tab değerlerde tutmak için hammadde oranlarını yükseltip kar oranlarını düşürmeyi amaçlamıştır.Jodex Parfümleri çizgisinin dışına çıkmayarak bir dünya markası olma yolunda ilerlemektedir.